Evaluation of two computer aided storm water system design models
- Tez No: 2932
 - Danışmanlar: PROF. DR. SÜHA SEVÜK
 - Tez Türü: Yüksek Lisans
 - Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
 - Anahtar Kelimeler: storm sewer networks, hydraulic design, Rational Method”, Illudas”. iii
 - Yıl: 1988
 - Dil: İngilizce
 - Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
 - Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
 - Sayfa Sayısı: 267
Özet
ÖZET Ya?MURSUYU SİSTEMLERİNİN BİLGİSAYARLA TASARIM MODELLERİNİN KARŞILAŞTIRILMASI ÖZMENEK, MEHMET ALÎ Yüksek Lisans Tezi, înş. Müh. Bölümü Tez Yöneticisi: PROF, DR. SÜHA SEVÜK Şubat 1988 ? 252 sahife Bu çalışmada,“RASYONEL METOD”kullanılarak yağ mur suyu kanalizasyon sistemi hidrolik tasarımı için“Basic”dilinde yazılan ve mikro-bilgisayarlara uygula nabilen bir model geliştirilmiştir. Bu modelin kullanı mı, hipotetik bir sistemin tasarımına uygulanarak göste rilmiştir. Aynı hipotetik sistemin tasarımı, daha geliştiril miş bir model olan“ILLINOIS URBAN DRAINAGE AREA SIMULATOR”- (ILLUDAS) ile de yapılmış ve bu iki model hassaslık, ve rimlilik ve kolay kullanılabilirlik bakımından incelene rek eleştirilmiştir. Her iki modelin detaylı kullanma kılavuzları hazır lanmıştır. Anahtar' kelimeler : Yağmur suyu şebeke-leri, hidrolik tasarım,“Rasyonel Metod”,“ÎLLUDAS”. iv
Özet (Çeviri)
ABSTRACT EVALUATION OF COMPUTER AIDED STORM WATER SYSTEM DESIGN MODELS ÖZMENEK, MEHMET ALÎ M.S. in C.E. Supervisor: PROF. DR. SÜHA SEVÎÎK February 1988 s. 252 pages In this thesis a program is developed for micro computers in“Basic”language for the hydraulic design of storm sewer networks using“Rational Method”. Application of the program is illustrated by the design of a hypothetical system. The same hypothetical system is re-designed by installing and operating a more sophisticated model;“Illinois Urban Drainage Area Simulator”- (ILLUDAS). Accuracy, efficiency and practicability of the two models are critically analyzed. Detailed User's Manuals for both models are provided.