Isac for information system development and on application
  1. Tez No: 2940
  2. Yazar: ABDULLAH TUBAİSHAT
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ZİYA AKTAŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Activity Studies, Change Analysis, Data System Design, Equipment Adaptation, Inforaation Analysis, Systeaatic Work, user Orientation. IX
  7. Yıl: 1988
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 409
Özet
ÖZET BİLGİ SİSTEMİ GELİŞTİRMEK İÇİN ISAC YÖNTEMİ VE BİR UYGULAMA Tubaishat, Abdullah Yüksek Lisans Tezi, Bilgisayar Müh. Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Ziya Aktaş Orta Doğu Teknik üniversitesi Ocak 1988, 394 Sahi f e Bu çalışmada, bilgi sistemi gelişmesinde kullanılabilen ISAC metodolojisi ve onun hastanelerin faturalama sistemi üzerine bir uygulaması sunulmaktadır. Bu tezde öncelikle, bilgi sistemi gelişmesinden önce yapılan“Değişim Analizi”sunulmaktadır. Daha sonra, analiz ve tasarım için kullanılan ISAC adımları olan başlıca teknikler, kısaca“faaliyet çalışmaları”“bilgi analizi”“veri sistemi tasarımı”ve“teçhizat uyumu”konuları açıklanmıştır. Uygulamada kullanılan hastaneler için fatura sistemi açıklanmış, analiz edilmiş, geliştirilmiş ve yorumlanmıştır. Uygulama için gerekli olan programlar TBCD-Pascal (Turbo Binary Coded Decimal -Pascal) kulla nılarak geliştirilmiştir. Tez, özet, sonuç ve referensların sunulmasıyla son bulmuştur. Anahtar sözcükler : Faaliyet Çalışmaları, Değişim Analizi, Veri Sis temi Tasarımı, Teçhizat Uyumu, Bilgi Analizi, sistematik işler, Kullanıcı yön tayini.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT ISAC HETHODOLGY OF INFORMATION SYSTEM AND AN APPLICATION Tuhaishat, Abdullah M.S. in Computer Engineering Supervisors Prof. Dr. Ziya Aktaş Middle East Technical University January 1988, 394 Pages In this study» ISAC methodology of information systea development and an application on an hospital billing systea are presented. In the thesis» first» Change Analysis which precedes inforaation systea development is presented. Then» major techniques and steps used for analysis and design of ISAC steps, namely Activity Studies, Inforaation Analysis. Data Systea Design and Equipment Adaptation are explained. The application an hospital billing systea is defined, analyzed and then developed and implemented. The necessary prograas of the application are developed using TBCD-Pascal (Turbo Binary Coded Decimal -Pascal). The thesis ends with the Summary and Conclusions, and References.