Design and implementation of a user-friendly interface for novice programmers and computer non-professionals
- Tez No: 2941
- Danışmanlar: DOÇ. DR. PAYİDAR GENÇ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: İnsan bilgisayar iletişimi, insan faktörü, kullanıcı arabirimi, kullanıcı yanlısı, seçenek listeleri, yazılım tasarımı
- Yıl: 1988
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 396
Özet
ÖZET DENEYİMSİZ KULLANICILAR İÇİN KULLANICI ARABİRİMİ TASARIMI VE GERÇEKLEŞTİRİMİ ÖNDER, Nilüfer Yüksek Lisans Tezi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi : Doç. Dr. Payidar GENÇ Orta Doğu Teknik Üniversitesi Şubat 1988, 382 Sayfa Bu çalışma, ODTÜ kullanıcı yanlısı arabirim sisteminin tasarım ve gerçekleştirimini sunmaktadır. Sistem, iki kısımdan oluşur. İlk kısım, kullanıcıya bilgisayar merkezi hakkında bilgi alma, dosya denetimi, program çalıştırma, iş denetimi, sistem hizmet programlarını kullanma, ve metin düzenleyici ortamlarında çalışma olanağı veren bir altsistemdir. İkinci kısım ise, kullanım ve öğrenimi kolay bir metin düzenleyicidir. Her iki kısım da çevrim içi yardım verebilen seçenek listelerinden oluşur. Gerçekleştiriminde DCALGOL programlama dili ve etkileşimli seçenek listeleri üreten yazılımlar kullanılan sistem, Burroughs A9F sisteminde, Communications Management System altında çalışır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT DESIGN AND IMPLEMENTATION OF A USER-FRIENDLY INTERFACE FOR NOVICE PROGRAMMERS AND COMPUTER NON-PROFESSIONALS ÖNDER, Nilüfer M.S. in Computer Engineering Middle East Technical University Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Payidar GENC February 1988, 382 Pages In this study, the design and implementation of METU User Friendly System (MUFS) is presented. The system consists of two parts: the first part is the subsystem that allows the user to user get information about the computer center, manage file directories, run programs, control jobs, use system utilities, and work in editing environments. The second part is an easy to learn and easy to use editor. Both parts are menu driven and access to on-line help is available. The implementation has been done on Burroughs A9F system using DCALGOL programming language, and the interactive menugraph generator; the system operates under the communications management system of Burroughs systems. Key words : Human computer interaction, human factors, menu driven systems, software design, user friendly, user interfaces. IV