Application of finite state automation theory to variable-length codes under constraints
Sonlu durumlu makinalar kuramının değişken uzunluklu kısıtlamalı kodlara uygulanması
- Tez No: 29564
- Danışmanlar: DOÇ. DR. GÜNEY GÖNENÇ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Sonlu Durumlu Makineler, Birik Çözülebilme, Değişken Uzunluklu Kodlar, Kod Çözücü makine, Finite State Automata, Unique Decodability, Variable Length Codes, Decoding Automata
- Yıl: 1993
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 106
Özet
öz SONLU DURUMLU MAKINALAR KURAMININ DE?İŞKEN UZUNLUKLU KISITLAMALI KODLARA UYGULANMASI SARPEL, İ. Murat Yüksek Lisans Tezi, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Anabilim Dali Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Güney GÖNENÇ Temmuz, 1993, 96 sayfa. Bu çalişmada değişken uzunluklu ve kisitlamali kodlar için kod çözücü makine tasar imi ele alinmiştîr. Bu amaçla değişken uzunluklu kodlarin birik çözülebilme özellikleri incelenmiş ve belirlenimli kod çözücü makinenin tasarimina ilişkin bir algoritmalar takimi verilmiştir. Bu tasarim yöntemi Turbo Pascal 6.0 kullanılarak programlanmlştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT APPLICATION OF FINITE STATE AUTOMATON THEORY TO VARIABLE-LENGTH CODES UNDER CONSTRAINTS SARPEL, İ. Murat M.S. Thesis in Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Güney GÖNENÇ July, 1993, 96 pages. The presented work concerns the design of the automaton for decoding variable length codes under constraints. For this purpose testing of unique decodability properties of variable length codes are investigated. A set of algorithms for the design of the decoding automaton as a deterministic machine are presented. This design procedure is implemented using Turbo Pascal 6.0.