Vizördeki Göz 'Çetin Tunca'
Çetin Tunca, An Eye On The Viewfinder
  1. Tez No: 303997
  2. Yazar: ALİ ÇAŞKURLU
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. BURAK BUYAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Sahne ve Görüntü Sanatları, Performing and Visual Arts
  6. Anahtar Kelimeler: Viewfinder, Biographical Documentary
  7. Yıl: 2010
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Beykent Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Sinema Televizyon Ana Sanat Dalı
  12. Bilim Dalı: Sinema Televizyon Sanat Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 37
Özet
`Vizördeki Göz Çetin Tunca' adlı tez çalışması Türk Sineması'nda 100'ün üzerinde filmde emeği olan görüntü yönetmeni Çetin Tunca'nın meslek hayatını konu alacaktır.Tunca'nın elli yılı aşkın meslek hayatında Türk Sineması'nda karşılaştığı zorluklar, kolaylıklar ve getirdiği yeniliklerle, karşılaştığı kişi ve durumlardan etkilenişini nasıl görsel ya da yazılı olarak ifade ettiğine açıklık kazandırmaktır.Tez çalışmasının ilk bölümünde görüntü yönetmeni kavramı üzerine durulmuş ikinci bölüm ise ?Çetin Tunca Vizördeki Göz? biyografik belgesel filminin yapımına ayrılmıştır.Son bölümde `Çetin Tunca Vizördeki Göz' filmiyle ilgili ekler yer almaktadır.Anahtar Kelime; Vizör, Biyografik Belgesel
Özet (Çeviri)
The thesis called `Çetin Tunca an eye in the Viewfinder? puts forward the life of the photo director, Çetin Tunca who worked over hundred films in the Turkish Cinema.The aim of this thesis is to illuminate how he expressed either visual or by writing the impressions from the people or situations, and how he met with the difficulties in the Turkish Cinema or the novelties he brought out through his career over the past fifty years.The first part of the thesis tells about the concept of the photo director, and the second part is allocated to the documentary film production of the biography of Çetin Tunca.Finally, the appendix and the epilogue parts take place related to the film `Çetin Tunca an eye in the Viewfinder.?