Türk yargı sistemine Ulusal Yargı Ağı Projesi çalışmalarının etkileri üzerine bir araştırma
Turkish judicial system, the National Judicial Network Project impact studies a study on
- Tez No: 303998
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. SEFER GÜMÜŞ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Hukuk, Kamu Yönetimi, İşletme, Law, Public Administration, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: E-Devlet, Uyap, Yargı, Kalite, E-Government, the Judiciary, Quality
- Yıl: 2011
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Beykent Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 177
Özet
Bu çaşılmada öncelikle, E-Devlet kapsamında Uyap sisteminin, Adalet Hizmetine getirdiği yenilikler ile sistemi etkin bir şekilde kullananların sistem hakkında düşünleri ile sisteminin eksiklikleri incelenmeye çalışılarak, Yapılan araştırma ve anket çalışmalarınından edilen netice ile, yapmış olduğum tez çalışması, Uyap sisteminin eksikliklerinin görebilmemiz sağlanmıştır.Uyap projesinin etkin bir şekilde kullanılması adliyelerdeki kargaşa ve karmaşaya son verebileceği, her avukat bürosunun bir adliye gibi işlemesini sağlayarak vatandaşların yargı hizmetinden daha kaliteli ve hızlı ve etkin bir şekilde yararlanmasını sağlayabileceği görülmüştür.Uyap çalışmaları, sistemin iyileştirilmesi ve sorunlara etkili şekilde çözüm arayışların giderimi de amaçlandığı halde, yoğun bir çalışmanın, hızla yapılmaması halinde yargının iş yükü sorunu ve hızını arttırma düşüncesi ile getirilen sistemin kendisi, ironik bir şekilde sistemi yavaşlatan bir engel olarak adli sistemin en büyük sorunu haline gelmeye başlayabileceği görülmüştür.
Özet (Çeviri)
This is primarily study, UYAP system under the E-Government, Justice, Service and system innovations effectively think about the users of the system by working with the system, lack of study, the research and survey çalışmalarınından with the result, I'd done the work completed, UYAP can see the deficiencies of the system is provided.UYAP courthouses chaos and confusion of the project that could be used effectively, such as the functioning of the judiciary by providing citizens in every lawyer's office in a better quality of judicial service and provide fast and effective way was to take advantage.UYAP studies, system improvement and effectively search for solutions to problems in the intended removal, even though an intensive study, the workload of the judiciary In case of rapidly increasing the speed of thought introduced by the system itself is the problem and, ironically, slowing down the system as an obstacle to become a major problem with the judicial system showed they could start to come.