Sılverlıght tabanlı bir internet banka şubesi uygulaması
An example of developed internet banking application by using silverlight
- Tez No: 307437
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. TURHAN KARAGÜLER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bankacılık, Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Mühendislik Bilimleri, Banking, Computer Engineering and Computer Science and Control, Engineering Sciences
- Anahtar Kelimeler: İnternet Bankacılığı, İnternet Şube, Elektronik Bankacılık, Silverlight, RIA(Rich Internet Applications), Internet Banking, Internet Branch Office, Electronic Banking, Silverlight, RIA (Rich Internet Applications)
- Yıl: 2011
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Beykent Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Bilgisayar Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Bilgi Teknolojileri Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 100
Özet
Günümüzde bankacılık işlemlerinin çoğu elektronik bankacılık hizmetleri ile gerçekleştirilmektedir. Elektronik bankacılık sayesinde banka müşterileri şubelere gitmeden işlemlerini her yerden, istedikleri zamanda yapabilmektedirler. Bankalar müşterilerine daha iyi hizmet verebilmek için İnternet Şube uygulamalarını geliştirmektedirler. Görsel yönü gelişmiş zengin içeriğe sahip internet şube uygulamaları geliştirmek için son yıllara kadar Flash ve Flesk gibi Adobe uygulamaları kullanılmaktaydı. Oysa web uygulamaları artık masaüstü uygulamalarına benzemeye başlamıştır. Masaüstü programların çalışma rahatlığıyla web üzerinden çalışabilmek yine Silverlight gibi teknolojilerle mümkün olmuştur.Bu çalışma da Silverlight teknolojisi kullanılarak bir internet banka şubesinin görsel olarak nasıl kolay ve hızlı bir biçimde zenginleştirilebileceği ve intenet şubenin nasıl daha verimli hale getirilebileceği tez kapsamında geliştirilen bir yazılım aracılığıyla gösterilmiştir.
Özet (Çeviri)
Today, most banking transactions are mainly carried out by mean of electronic banking services. Bank customers from anywhere and at any time without going to a bank, can make their transactions by using electronic banking. Advanced visual aspect to develop web applications with rich content until now, used in Adobe applications such as Flash and Fles. But web applications are now becoming indistinguishable from the desktop applications. Convenience of using desktop programs is now possible for web applications by using new technologies such as Silverlight.In this study, how improve an internet banking service by employing Silverlight technology is examined via a developed program named as beykentbank.