Hastanelerde kurumsal sosyal sorumluluk raporlaması: Bir vak'a çalışması
Corporate social responsibility (CSR) reporting in hospitals: A case study
  1. Tez No: 314864
  2. Yazar: EBRU AYDEMİR
  3. Danışmanlar: PROF. DR. YAKUP SELVİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Hastaneler, Sağlık Kurumları Yönetimi, Hospitals, Health Care Management
  6. Anahtar Kelimeler: Kurumsal Sosyal Sorumluluk, Sağlık Sektörü, KurumsalSosyal Sorumluluk Raporlaması, Corporate Social Responsibility, Health Sector, Corporate SocialResponsibility Reporting
  7. Yıl: 2012
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Hastane ve Sağlık Kur. Yön. Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 197
Özet
Kurumsal sosyal sorumluluk (KSS), mal ve hizmet üreten tüm işletmelerinüretimlerinin bütün süreçlerinde, gönüllülük esasıyla göz önünde bulundurmasıgereken önemli olan bir konu haline gelmiştir. Sağlık sektöründe de hastanelerinKSS konusunda yaptıkları faaliyetler artış göstermektedir.Sağlık sektörünün önemli bir parçasını oluşturan hastanelerin, KSSyaklaşımlarının incelenmesi doğrultusunda, Türkiye'deki hastaneler arasındanuygun vak'a seçimi yapılmıştır. Bu vak'a çalışmasında, elde edilen veriler küreselstandartlara uygun şekilde kullanılarak, hastanelerde KSS raporlamasına örnekolması amaçlanmıştır.Bu tez çalışması kapsamında; Kadıköy Şifa Sağlık Grubu Hastaneleri'ninuyguladıkları ve uygulamakta oldukları KSS projeleri incelenmiş ve Türkiye'dekihastanelerde KSS raporlamasına bir örnek olarak ?Kadıköy Şifa Sağlık GrubuKurumsal Sosyal Sorumluluk Raporu 1999-2011? hazırlanmıştır.
Özet (Çeviri)
Corporate social responsibility (CSR) has become an important subjectwhich should be taken into consideration with the base of volunteerism in the wholeproduction processes of all enterprises producing commodities and service.Activities carried out on CSR by hospitals show an increasing trend in the healthsector as well.A suitable case was chosen among the hospitals in Turkey in direction ofstudying the approaches of CSR of the hospitals establishing an important part ofthe health sector. Being an example of CSR reporting in hospitals by using theobtained data in conformity with the global standards is aimed in this case study.CSR projects which have been applied and are already applied by ?KadıköyŞifa Sağlık Grubu Hospitals? were investigated and ?Kadıköy Şifa Sağlık GrubuCorporate social responsibility Report 1999-2011? was prepared as an example forthe CSR reporting in the hospitals in Turkey in the content of this thesis study.