Bosna-Hersek'te tefsir çalışmaları ve Hüseyin Cozo Efendi örneği
Tafseer studies in Bosnia & Hercegovina and the case of Husayin Jozo
  1. Tez No: 319564
  2. Yazar: HANİFED KAJKUS
  3. Danışmanlar: PROF. DR. REMZİ KAYA
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Din, Religion
  6. Anahtar Kelimeler: Hüseyin Cozo, Tefsir, Meal, Husayn Jozo, Tafseer, Narration
  7. Yıl: 2012
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Uludağ Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Tefsir Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 105
Özet
XX. asır Balkan müfessirlerinden olan Hüseyin ef. Cozo Balkan'da İslam modernizmin temsilcilerinden biridir. Bu çalışmada onun tefsirciliği ve tefsiri ele alınmıştır. Tez üç bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde müfessirin hayatı, çağdaşlığı, eserleri, hocaları ve etkilendiği şahıslar ele alınmıştır. İkinci bölümde Cozo'nun tefsiri, ilmi görüşleri ve Bosna'da yapılmış olan mealler incelenmiştir. Üçüncü bölümde ise tefsirin günümüze yansıması, faydalandığı kaynaklar ve düşüncesinin kaynağı ele alınmıştır.
Özet (Çeviri)
Huseyn Jozo is one of the XX. century mufessirs and the representer of modern İslamism in Balkan. In this study we have worked on his tafsir and mufessirism. The study has three parts. The first part is about his life, modernism, boks, professors he is affected of. In the second part we studied his tafsir, his opinions and the narrations done in Bosnia. And the third part is about transpiration of his tafser to nowadays, the sources he has used and the source of his thoughts.