Properties of steam cured lightweight concrete made with fly ash lightweight aggregate
Uçucu kül hafif agregası ile üretilen buhar kürlü hafif betonun özellikleri
- Tez No: 323114
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MEHMET GESOĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
- Anahtar Kelimeler: Hafif agrega, Uçucu kül, Kür koşulları, Dayanım gelişimi, Lightweight aggregate, Fly ash, Curing regime, Strength development, Transport properties
- Yıl: 2013
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Gaziantep Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 113
Özet
Bu tezde, buhar ve su kürünün çeşitli oranlarda uçucu kül hafif agregası içeren ve içermeyen betonların, basınç dayanımı gelişimi, kılcal su geçirimliliği, hızlı klorür geçirimliliği, gaz geçirimliliği gibi özellikleri üzerindeki etkileri araştırılmıştır. Hafif beton üretiminde sabit miktarda hafif iri agrega kullanılırken, hafif ince agrega çe?itli hacimsel oranlarda kullanılmıştır.Hafif ince agrega kullanımı beş faklı değişim düzeyinde, yani %0, %25, %50, %75 ve %100 oranlarında gerçekleştirilmiştir. Böylece, deneysel çalışma için be? farklı beton karışımı elde edilmiştir. Üretilen betonlar iki kısma ayrılarak su ve buhar kürlerine tabi tutulmuşlardır. Başlangıçta buhar kürüne tabi tutulan betonlar daha sonra deney yaşları gelene kadar suda bekletilmi?lerdir. Mekanik özellik olarak 56 günlük basınç dayanımı gelişimi incelenirken, geçirimlilik özellikleri 28 ve 56 günlük kür süreleri sonunda ölçülmüştür.
Özet (Çeviri)
In this thesis, effects of steam and water curing on the compressive strength development and transport properties such as water sorptivity, rapid chloride ion permeability, and gas permeability of concretes containing various volumes of lightweight fly ash aggregate (LWA) were investigated. In production of concrete, a fixed amount of lightweight coarse (LWCA) aggregate plus varying amounts of lightweight fine aggregate (LWFA) were used. Utilization of LWFA was achieved by volumetric substitution of fine aggregate with 5 different replacement levels namely, 0%, 25%, 50%, 75%, and 100%. Therefore, five different concrete mixtures wereproducedfortheexperimental study. The produced concretes were divided into two parts one of which was initially steam cured while the other was directly exposed to water curing. After initial steam curing regime, the steam cured (SC) concretes were also transferred to water until testing. Mechanical properties of concretes were monitored through compressive strength development over 56 days while transport properties were measured by means of water sorptivity, gas permeability and rapid chloride permeability tests at the ages of 28 and 56 days.