Türk demokrasi tarihi bibliyografyası (1923-2000)
The bibliography of Turkish democracy history (from 1923 to 2000) (a proposal for commence/ postgraduate thesis) submitted by
- Tez No: 323446
- Danışmanlar: DOÇ. DR. SERDAR SAKİN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Siyasal Bilimler, Tarih, Türk İnkılap Tarihi, Political Science, History, History of Turkish Revolution
- Anahtar Kelimeler: Demokrasi, Seçim, Anayasa, Siyasi Partiler, Sivil Toplum Örgütleri, democracy, election, constitution, political parties, non governmental organizations
- Yıl: 2012
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Erciyes Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Tarih Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 230
Özet
TÜRK DEMOKRASİ TARİHİ BİBLİYOGRAFYASI(1923-2000)Bahtiyar BİLENErciyes Üniversitesi, Sosyal Bilimler EnstitüsüYüksek Lisans Tezi, Ağustos 2012Danışman: Doç. Dr. Serdar SAKİNÖZETYüksek Lisans çalışmamda Türkiye'de üzerinde en çok tartışılan ve elde etmek için yüzyıllardır uğraşılan demokrasi kavramını anlatan eserlerin bibliyografyası gösterilmesi amaçlanmıştır. Çalışmam öncelikle demokrasiye ait kavramlarının içeriğinin belirlenmesi ile ortaya çıkmıştır. Demokrasiye ait üç ana başlık altında doksan konu oluşturulmuş bu konulara ile ilgili öncelikle kitap, tez ardında da makale adları Erciyes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü yönetmeliğinin kaynakça hazırlama ilkelerine göre hazırlanmıştır. Tezimin girişinde Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundan 2000 yılları arasında gecen süredeki demokrasi olaylarının özeti çıkarılmış 1923'ten 2000'e kadar geçen süredeki yaşanan olayların demokrasiye olan etkileri araştırılmıştır. Sonuç olarak 1923'ten 2000'li yılara kadar geçen süre zarfında Türkiye'de demokrasi kavramına ait eserlerin oluşturduğu bir bibliyografya hazırlanmıştır.
Özet (Çeviri)
THE BIBLIOGRAPHY OF TURKISH DEMOCRACY HISTORY(FROM 1923 TO 2000) (A PROPOSAL FOR COMMENCE/ POSTGRADUATE THESIS) SUBMITTED BYBahtiyar BILENErciyes University, Institute of Social SciencesMaster Thesis, April 2012Suppervisor: Assistant Professor. Serdar SAKİNABSTRACTIn this study it is aimed to demonstrate the bibliography of the studies describing the concept of democracy which is intensely argued and objected to gain in Turkey through centuries. This study, primarily, occured with the determination of the terms that belong to democracy. There are ninety terms determined under three titles related to domocracy. Thus, the names of the books and thesis are listed under the terms of referance preparation code of Erciyes University, Social Sciences Institute. In the introduction part of this study there is a summary of democracy events occured from the establishment of Turkish Republic to the year 2000 and an observation of the effects of these events on Turkish democracy. As a result this study prepares a bibliography related to democracy concept in Turkeythrough the years 1923 and 2000.