Özofagus kanserli hastalarda VEGF Reseptör-3 düzeylerinin önemi
The importance of VEGF Receptor-3 levels in patients with esophageal cancer
  1. Tez No: 325349
  2. Yazar: ALİ DEMİR
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. AZİZ SÜMER
  4. Tez Türü: Tıpta Uzmanlık
  5. Konular: Genel Cerrahi, General Surgery
  6. Anahtar Kelimeler: VEGFR-3, Özofagus Kanseri, Lenfanjiyogenez, Anjiyogenez
  7. Yıl: 2012
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Yüzüncü Yıl Üniversitesi
  10. Enstitü: Tıp Fakültesi
  11. Ana Bilim Dalı: Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 78
Özet
Amaç: Lenf nodu metastazı malign kanserlerde görülür ve diğer sindirim sistemi kanserlerine göre özogafus kanserlerinde daha sık ortaya çıkar. Buna rağmen lenf nodu metastazı varlığını tespit edebilecek spesifik biomarkerler bulanamamıştır. Bu çalışmada, özofagus kanserinde VEGFR-3' ün rolünü değerlendirmek amacıyla özofagus kanserli hastalarda serum VEGFR-3 düzeyleri ölçülmüştür.Gereç ve Yöntem: Özofagus kanserli 95 hasta çalışıldı. Tedavi öncesi ve ameliyat öncesi numuneler alındı ve saklandı. VEGFR-3 konsantrasyonunu belirlemek için ELİSA yöntemi kullanıldıBulgular: Özofagus kanserli hastalarda serum VEGFR-3 değerleri diğer sağlıklı donörlere göre belirgin bir şekilde yüksek tespit edildi. ( p < 0.0001 )Tartışma: Özofagus kanserli hastalarda VEGFR-3 düzeyinin lenfanjiyogenetik ve anjiyogenetik marker olarak kullanılabileceğini düşünüyoruz. İleride yapılacak çalışmalar, VEGFR-3 klinik değerinin tümör anjiyogenezinde, lenfanjiiyogenetik markerler ve tümor markerlerı gibi belirlenmesini sağlayabilir.
Özet (Çeviri)
Aim: Lymph node metastasis is a caused of malignant cancers and is occurred more generally in esophageal cancer than in other digestive cancers. However, no biomarkers able to support the clinical detection lymph node metastasis have been reported. In this study, we measured the serum VEGFR-3 expression in patients with esophageal carcinoma to evaluate the role of VEGFR-3 esophageal carcinoma.Materials and Methods: Ninety five patients with esophageal carcinoma were studied.