Mizah dergilerinde toplumsal gündem: Penguen ve Cafcaf Dergileri örneği
Social agenda on humour magazines: Penguen and Cafcaf Example
  1. Tez No: 325883
  2. Yazar: AHMET ÖZPINAR
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. KÖKSAL ALVER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Sosyoloji, Sociology
  6. Anahtar Kelimeler: Mizah, Mizah Dergileri, Toplumsal Gündem, Karikatür, Penguen, Cafcaf, Humour, Humour Magazines, Social Agenda, Caricature, Penguen, Cafcaf
  7. Yıl: 2012
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Sosyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 176
Özet
Mizah dergileri toplumda cereyan eden olayların yansıdığı bir ayna durumundadırlar. Her türlü toplumsal olay bu dergilerde bir şekilde kendine yer bulur. Bu süreç tersinden işletildiğinde, yani topluma bakmadan sadece dergilere bakıldığında ne gibi sonuçlar çıkar? Mizah Dergilerinde Toplumsal Gündem: Penguen ve Cafcaf Dergileri Örneği başlıklı bu tez, söz konusu dergilerin kapak sayfalarını ele alarak 2009-2011 yılları arasında toplum gündeminin ne olduğunu tespit etmeye çalışmaktadır. Tespit aşamasında, dergi kapakları işlediği konulara ve çizdiği karikatürlere göre kategorilere ayrılmıştır. Böylece dergilerin hangi konulara ne kadar önem verdikleri de tespit edilmiştir.
Özet (Çeviri)
Humor magazines are mirrors in which events that took place in society are reflected. Every kind of social event, somehow, finds its place in these magazines. When this process is reversed, namely when we look to magazines without regard to society, what kind of problems may emerge? This thesis with the name ?Social Agenda On Humor Magazines: Penguen and Cafcaf Example?, by dealing these magazines? cover pages, tries to determine social agenda between 2009 and 2011. While determining, magazines? cover pages are categorized by looking to their themes and caricatures. Thus, it is determined that how much these magazines care about what kind of issues.