Internet ortamında bir tüketim nesnesi olarak fotoğraf kullanımı
Photography usage as a consumable on the internet
  1. Tez No: 328073
  2. Yazar: METE OKUMUŞ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. A.BEYHAN ÖZDEMİR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Sahne ve Görüntü Sanatları, Performing and Visual Arts
  6. Anahtar Kelimeler: Sanat, İnternet, Dijital Fotoğraf, Fotoğraf, Medya, Art, Internet, Digital Photography, Photography, Media
  7. Yıl: 2012
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
  10. Enstitü: Güzel Sanatlar Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Fotoğraf Ana Sanat Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 159
Özet
İnsanların gerçeği kaydetme isteği, fotoğrafı her zaman cazip hale getirmiştir. Fotoğrafın belgeleme özelliği kullanılarak, dünyada keşfedilmemiş yerler insanlara kolayca aktarılmıştır. Bunun yanında sanat objesi olarak kullanılan fotoğraf, yaşamın içinde teknolojik gelişmelere ayak uydurarak varlığını devam ettirmiştir.Kodak firmasının ürettiği fotoğraf makinaları, fotoğrafın daha yaygın olarak kullanımını sağlamıştır. Birçok alanda kullanılan fotoğraf, sanayileşmenin hızlanmasıyla birlikte, fotoğraf makinelerinin de değişimine ve gelişmesine sebep olmuştur. Analog fotoğraf makinelerin yerine geçen dijital fotoğraf makineleri, fotoğrafın sınırsız sayıda üretimine olanak sağlamıştır. Fotoğrafın teknolojik bir aygıt olması, gelişen diğer teknolojik yapılarla birlikte gelişim göstermiştir. Özellikle bilgisayar ve internet kullanımının yaygınlaşması, fotoğrafın çok daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamıştır.Sosyal paylaşım siteleri, fotoğraf paylaşım siteleri, bireysel fotoğraf siteleri gibi birçok alanda kullanılan ve tüketilen fotoğraf sayısı inanılmaz boyutlara ulaşmaktadır. Bu tez, fotoğrafın gündelik hayatımıza internet ortamından yayılışını ve ayrılmaz parçası haline gelişini inceler.Türkçe
Özet (Çeviri)
People?s desire to record facts has always made photography attractive. Unexplored places of the world can be transferred to people easily by using the documentary qualities of photography. Besides being works of art, photographs also continue their existence by keeping pace with technological development.Cameras produced by the Eastman Kodak Company led to the widespread use of photographs. The use of photographs in many areas went hand in hand with the acceleration of industrialization, which in turn led to the increased development of cameras. The emergence of digital cameras, which have generally replaced analogue cameras, has enabled the unlimited production of photographs. The development of photographs as a technological tool has gone together with the development of other technological structures. The widespread use of computers and the internet in particular has enabled photography to reach an even wider audience.The number of photos used and consumed in many fields such as social networking, photo sharing, and personal photo sites has reached unbelievable heights. This dissertation examines the spread of photography in the internet environment and how it has become an integral part of our daily lives.İngilizce