Türk devletlerinde yöneten yönetilen ilişkisi ve iktidarın meşruiyetinin temelleri:Büyük Hun İmparatorluğu'ndan Tanzimat Fermanı'na kadar
Turkish states managed to govern the relationship and foundations of the legitimacy of the government :Tanzimat Fermani of to the Great Hun Empire
  1. Tez No: 331822
  2. Yazar: MEHMET NAİM OKUR
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ORHAN GÖKÇE
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Siyasal Bilimler, Political Science
  6. Anahtar Kelimeler: Great Hun Empire, relation between administrators and managed folk, Turkish States, Fundamentals of political legitimacy
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 97
Özet
Tarih boyunca iktidarın meşruiyet kaynakları ve halkla olan ilişkisi siyasi yazının en popüler konularından olmuştur. Bununla birlikte 2000 yıldan uzun süredir tarih sahnesinde bulunan türk milletinin kurduğu devletler bu bakış açısıyla bugüne kadar incelenmemiştir. Bu konuda bilgilerin aşırı dağılmış bir şekilde bulunması bu çalışmayı sınırlandıran başlıca etken olmuştur. Konunun özelliğinden ötürü alan çalışması yerine kaynak taramasıyla yetinilmiştir. nahtar Kelimeler: Büyük Hun İmparatorluğu, Yöneten yönetilen İlişkisi, Türk Devletleri, Siyasi Meşruiyetin temelleri,
Özet (Çeviri)
During history, legitimacy resources of the government and their relation with the folk became one of the most popular subjects of political literature. Beside this, for a longer time more than two thousand years, the states that were established by Turkish Nation in the history scene were not examined under tthis aspect. The iformation about this point has been spread extremely and this case became primarily affect limitation of the study. Due to specification of the subject, instead of meaning study, resource scanning became sufficient.