Mahalli idarelerin bölgesel kalkınma üzerindeki etkileri
Impacts on regional development of local governments
- Tez No: 331882
- Danışmanlar: PROF. DR. ERCAN EYÜBOĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Development, Local Authorities, Region, Government, Effec
- Yıl: 2013
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Mahalli İdareler ve Yerinden Yönetim Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 102
Özet
Mahalli İdarelerin Bölgesel Kalkınma Üzerindeki Etkileri konu başlıklı yüksek lisans tez çalışması üç bölümde incelenmiştir. Çalışmanın birinci bölümünde genel hatlarıyla mahalli idareler, yerel yönetimler ve belediyeler üzerinde durulmuştur. Konu ile ilgili yasa maddelerine değinilmiştir. Çalışmanın ikinci bölümünde ise bölge ve kalkınma kavramları ve çeşitleri üzerinde durulmuştur. Çalışmanın üçüncü ve son bölümünde mahalli idarelerin bölgesel kalkınmaya etkileri ve bölgesel kalkınma ajansları incelenmiştir. nahtar Kelimeler: 1- Kalkınma 2- Mahalli İdareler 3- Bölge 4- Yönetim 5- Etk
Özet (Çeviri)
Impacts on Regional Development of Local Governments Master thesis in the subject are studied in three sections. In the first part of the study in general terms, local authorities, local governments and municipalities are emphasized. Provisions of the law on the subject are mentioned. In the second part of the study are focused on the region and development concepts of the region and the kinds. In the third and final part of the study, the effects on regional development of Local Governments and regional development agencies, local authorities are investigated.