Hausdorff toplanabilme metodu
Hausdorff summability methods
- Tez No: 332276
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ABDULLAH SÖNMEZOĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Hausdorff Toplanabilme, Cesa'ro Toplanabilme, Regülerlik, Total Güçlülükiii
- Yıl: 2013
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Bozok Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 59
Özet
Dört bölümden oluşan bu çalışmanın amacı, Hausdorff toplanabilme metodunu incelemektir. Bu nedenle birinci bölümde; bir toplama metodu olan matris dönüşümleri ile ilgili açıklamalar ve ikinci bölümünde ise çalışmamızda kullanılan temel tanımlar ve teoremlere yer verilmiştir.Üçüncü bölümde ise; temel kavramlar ve teoremler bölümünde tanımladığımız özel bir toplama metodu olan ( ) Hausdorff metoduna ait teoremlere ve ispatlara yer verilmiştir ve matrisleri tanıtılmıştır.Dördüncü bölümde ise; Hausdorff toplanabilme metodunu ve metodunu kapsayan total regülerliğe göre total güçlülüğe ait teoremler incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
The purpose of this study which composed of four parts, is to investigate Hausdorff summability method. The descriptions of matrix transformations as a method of summability are in the first chapter, the basic definition and theorems used in this study are given in the second one.In the third chapter; theorems and proofs are given of ( ) Hausdorff summability method which is a summability method, described at the basic concepts and theorems part.In the four chapter; Totally stronger theorems is examined according to Hausdorff summability method and method to include total regularity.