Enver Celalettin Paşa (1857-1929)
Enver Celalettin Pasha (1857-1929)
- Tez No: 333714
- Danışmanlar: PROF. DR. MELEK ÇOLAK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Tarih, History
- Anahtar Kelimeler: Enver Celalettin Paşa, II.Abdülhamid, Çin, Küba, Enver Celalettin Pasha, Abdülhamid II, China, Cuba
- Yıl: 2013
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Tarih Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 112
Özet
Enver Celalettin Paşa, 1857-1929 yılları arasında yaşamıştır. Bu yıllar Osmanlı Devleti?nde birçok siyasal ve sosyal çalkantıların olduğu dönemdir. Babası Mustafa Celaleddin Paşa, Osmanlı Devleti?nde fikri ve askeri alanda önemli katkıları bulunan Polonyalı mültecilerin en önemlilerinden biridir. Babasının üst düzey bir asker olmasından ötürü Enver Celalettin Paşa, kendisini birçok alanda yetiştirme imkânı bulmuştur.Bu çalışmada Enver Celalettin Paşa?nın hayatı ve eserlerinden bahsedilecektir.Enver Celalettin Paşa, almış olduğu iyi bir eğitimle sarayın gözdesi haline gelmiş ve birçok askeri faaliyetler gerçekleştirmiştir. II.Abdülhamid?in yaveri olması sebebiyle Küba, Çin gibi ülkelere resmi olarak dış gezilerde bulunmuştur. Babasının ilmi çalışmalarından da istifade eden Enver Celalettin Paşa, birçok bilimsel içerikli eserler kaleme almıştır.
Özet (Çeviri)
Enver Celalettin Pasha, lived between 1857-1929. These years were the many political and social tremors in the Ottoman Empire period. His father Mustafa Celaleddin Pasha, the Ottoman Empire and the Polish military is one of the most important contributions in the field of refugees. Because of his father's senior soldier Enver Celalettin Pasha , has found himself in many areas, cultivation, opportunities. In this study, Enver Celalettin Pasha's life and works of Faith. Enver Celalettin Pasha, has received a good education has become a favorite of the palace and carried out many military operations. Abdülhamid II `in Cuba due to his aide, the offical foreign trips to contries such as China found, Enver Celalettin Pasha also benefits from the work of his father?s knowledge, the outhor of many scientific works.