Basit doğru akım elektrik devreleri için e-öğrenme devre analiz yazılımının geliştirilmesi
Implementation of e-learning circuit analysis software for simple direct current electrical circuits
  1. Tez No: 335046
  2. Yazar: SULTAN ZAVRAK
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. HÜSEYİN PEHLİVAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Computer Engineering and Computer Science and Control, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Elektrik devreleri, graf analizi, e-öğrenme, devre girdi dili, otomatik devre üretimi, Electric circuits, graph analysis, e-learning, circuit input language, automatic circuit generation
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Karadeniz Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 132
Özet
Elektrik devreleri, elektrik ve elektronik mühendisliğindeki lisans düzeyinde birçok dersin temel konusunu oluşturur. Yükseköğrenimdeki çoğu öğrenci için böyle devrelerin analiz ve çözümünü öğrenmek zor bir süreçtir. Bu çalışmada, basit doğru akım elektrik devrelerinin analizini yapabilen ve bütün ara çözüm adımlarıyla birlikte öğretici dokümanlarını üretebilen bir eğitim programının tanıtımı yapılmaktadır. Devreler şu anda sadece dirençler, bağımsız akım ve gerilim kaynaklarından oluşmaktadır. Ayrıca, tanıtılan programa eşdeğer direncin hesaplanması ve elektrik devrelerinin otomatik üretimi gibi yararlı özellikler eklenmiştir.
Özet (Çeviri)
Electric circuits form the principal subject of many undergraduate courses in electrical and electronic engineering. For most higher education students, it is a difficult process to learn the analysis and solution of such circuits. In this study, we present the description of an education program that can analyze simple direct current (DC) electrical circuits and generate instructive documents with all their intermediate solution steps. The circuits currently comprise resistors, independent current and voltage sources only. Besides, the program is equipped with some useful features such as the calculation of equivalent resistance, and the automatic generation of electrical circuits.