Yüksek verimli ve akıllı fotovoltaik sistem tasarımı
A high efficient and smart photovoltaic system design
  1. Tez No: 337013
  2. Yazar: CEYDA AKSOY TIRMIKÇI
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. CENK YAVUZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Güneş İzleyici, Azimut, Yükselti, Sera Etkisi, Lineer Aktüatör, Mikrodenetleyici, Verim, Sun Tracker, Azimuth, Elevation, Greenhouse Effect, Linear Actuator, Microcontroller, Efficiency
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Sakarya Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Elektrik Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 97
Özet
Bu projede iki eksen izleyicili, hareketli bir güneş sistemi tasarlanmış ve gerçeklenmiştir. Sistem Solidworks ortamında tasarlanmış ve test edilmiştir. Sistem kontrolü PIC16F877A ile,sistem hareketi ise lineer aktüatörler ile sağlanmıştır. Güneş takibi için sensör kullanılmamış,güneşin konumu saat başı matematiksel olarak güneş denklemleri ile belirlenmiştir.
Özet (Çeviri)
A two axes sun tracking system is designed in this project. The system is designed and tested in Solidworks environment. The system is controlled by a PIC16f877A and linear actuators are used to move the system in two axes. Sun is followed mathematically, no sensor is used for it. Sun equations are used to get sun's position.