Sermaye piyasasında faaliyet gösteren dayanıklı tüketim sektöründeki işletmelerin finansal yönetim süreci ve bir uygulama
Durable goods sector financial management firms operating in capital market process
- Tez No: 340302
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. AYTEN ÇETİN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bankacılık, İşletme, Banking, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Dayanıklı tüketim sektörü, finansal yönetim, malî tablolar analizi, Durable consumer goods sector, financial management, financial statement analysis
- Yıl: 2013
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Marmara Üniversitesi
- Enstitü: Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Sermaye Piyasası ve Borsa Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 127
Özet
Malî tablolar; işletmelerin finansal durumunu, finansal performansını ve nakit akışlarını gerçeğe uygun şekilde sunmaktadır. Tasarruf sahiplerinin ekonomik karar almasında işletmelerin malî tabloları oldukça önemlidir. Finansal yöneticilerin işletmenin kaynaklarını ne kadar etkin kullandığını anlamak, malî tabloları yorumlamakla mümkündür. İşletmelerin amaçlarına ne ölçüde ulaştığını görmek, faaliyetlerinin bütün olarak ele alınmasıyla işletme performansının düzeyinin ortaya konmasıdır. Bu sebeple finansal analiz ile işletmenin finansal politikaları belirlenmiş olur. İşletmenin ihtiyacı olan kaynakların tespiti ve kredi veren kurumlar için de yeterliliğin ölçülmesinde finansal analiz süreci ve finans yöneticisinin vermiş olduğu kararlar da oldukça önemlidir. Bu çalışmayla işletmelerin finansal yönetim süreci ve dayanıklı tüketim sektörünün alt birimlerinden olan beyaz eşya sektöründe yer alan bir işletmenin malî tablolar analizi ile performans ölçümlenmesi yapılmaya çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
Financial statements, the entity's financial position, financial performance and cash flows in accordance with fair offers. Saving the owners of businesses in obtaining financial statements of economic decision-making is very important. How effective is the use of financial resources to understand business, be interpreting financial statements. To see to what extent the objectives of enterprises reached, consideration of the activities of the company as a whole to demonstrate the level of performance. For this reason, financial analysis and financial policies of the entity is determined.Business credit institutions that are in need of resources for the identification and measurement of competence given to the financial analysis process and financial management is very important decisions. In this study the process of financial management of enterprises in the white goods sector and consumer durables sector, which is sub units of an enterprise's financial statements in the measurement of the performance analysis has been made.