Türkiye'de kredilendirme politikaları, Basel uygulamalarının Türk Bankacılık sektörü ve KOBİ'ler üzerindeki etkileri (2006'dan günümüze Basel yol haritası sürecindeki etkiler)
Turkey's lending policies, the effects of Basel practices on the Turkish Banking sector and SME's (On Basel roadmap process effects 2006 to present)
- Tez No: 340435
- Danışmanlar: PROF. DR. TARGAN ÜNAL
- Tez Türü: Doktora
- Konular: Bankacılık, Banking
- Anahtar Kelimeler: Basel Practices, Lending Policies, Banking Sector, SME
- Yıl: 2013
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İktisat Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 212
Özet
Bu çalışma ile amaçlanan Türkiye?deki kredilendirme politikalarının ve Basel uygulamalarının Türk Bankacılık sektörü ve bağlantılı olarak reel sektör üzerindeki etkilerini saptamak; bu doğrultuda uygulamaların yarattığı pozitif - negatif etkileri, bankacılığa maliyetini irdelemektir.Çalışmada kredilendirme politikaları ve Basel uygulamaları, bu uygulamaların sektör yansımaları incelenirken; en son aşamada Türkiye?de hem bankacılık sektörünün hem de reel sektörün bu uygulamalar paralelinde hangi aşamada olduğunun tespit edebilmesini ve somutlaştırabilmesini teminen, her iki sektör üzerinde bir anket çalışması yapılacaktır. Anahtar Kavramlar: Basel Düzenlemeleri. Kredi Politikaları. Bankacılık Sektörü,KOBİ'ler.
Özet (Çeviri)
The aim of this study is to determine the effects of Turkey?s lending policies and Basel practices on the real sector; to find positive and negative effects of these practices and to evaluate the cost of banking.In this study lending policies and Basel practices are being examined. In the final stage of this study there will be a survey which is conducted on both the banking sector and the real sectors.