Trafik talep yönetimi ve gürsu ilçesinde sürdürülebilir ulaşım planlaması
Traffic demand management and sustainable transportation planning of gürsu district
  1. Tez No: 341240
  2. Yazar: HATİCE ÖZTÜRK
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MUSTAFA ILICALI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ulaşım, Transportation
  6. Anahtar Kelimeler: Gürsu, sürdürülebilir, trafik, ulaşım planı, toplu taşımacılık, Gürsu, sustainable, traffic, transportation plans, public transport
  7. Yıl: 2012
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kentsel Sistemler ve Ulaştırma Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 81
Özet
Sürdürülebilir ulaşım planlarının en önemli öğelerinden birisi trafik talep yönetimidir. Bir başka deyişle trafik talep yönetimi bu ulaşım planının uygulanabilmesi için, bünyesinde pek çok unsuru barındıran bir sistemdir. Yaya yolları, bisiklet yolları, ulaşım stratejileri, karayolları ağı, ulaşım yönetim metotlarının tümü sürdürülebilir ulaşım planlamasının gerçekleşmesini sağlamaktadır.Trafik talep yönetimi; trafik sıkışıklığını azaltmayı, yol güvenliğini arttırmayı, çevre kirliliğini azaltmayı, enerji tüketimini azaltmayı ve tasarruf etmeyi hedeflemektedir.Trafik talep yönetimi için birden çok strateji belirlenmektedir; trafiğin yoğun olduğu saatlerde trafiği azaltmak, trafik akışını sağlayabilmek, özel araç kullanımını azaltmak, toplu taşım araçlarının kullanımını arttırmak.Bursa ilinin Gürsu ilçesinde sürdürülebilir bir ulaşım planı yapılması için öncelikli olarak trafik talep yönetimi gerçekleştirilmelidir. Çalışma içerisinde bu bağlamda yaya yolları, trafiğin azaltılması, toplu taşımacığın arttırılması gibi unsurları içinde barındıran bir uygulama yapılması hedeflenmiştir.
Özet (Çeviri)
One of the most important elements of sustainable transport plans, traffic demand management. In other words, the transportation plans for the implementation of traffic demand management, hosting many elements within the system. Pedestrian paths, bicycle paths, transportation strategies, road network, transportation management methods provide all of the realization of sustainable transport planning.Traffic demand management, reducing traffic congestion, improving road safety, reducing environmental pollution, aims to reduce energy consumption and save money.Determined by multiple strategies for the management of traffic demand; reduce the traffic during rush hour traffic, maintain traffic flow, reduce the use of private vehicles, increase the use of public transport.Gürsu district of the city of Bursa for a sustainable transportation plan is to be carried out as a priority of traffic demand management. Working in the pedestrian walkways, traffic reduction, improving public transport, which includes elements that the aim to make an application.