Tekstil atıklarından elde edilen kompozit ısı yalıtım malzemelerinin incelenmesi
Investigation of thermal insulation composite materials obtained from textile waste
  1. Tez No: 341616
  2. Yazar: BUKET TURAK
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. İBRAHİM ÜÇGÜL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Mühendislik Bilimleri, Tekstil ve Tekstil Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Engineering Sciences, Textile and Textile Engineering, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Yün atıkları, pamuk atıkları, kuma? atıkları, kâğıt atıkları, yalıtım, Waste wool, waste cotton, waste fabrics, waste paper, insulation
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Süleyman Demirel Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Tekstil Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 66
Özet
Bu tez çalışmasında, tekstil endüstrisi atıklarından izolasyon malzemesi üretimi üzerine çalışılmıştır. Tekstil atıklarının binalarda kullanımıyla hem binada esneklik sağlanmış hem de doğal lifler kullanılarak daha sağlıklı ve konforlu yapılar inşa edilmiş olunacaktır. Çalışmada, çimento-ince kum karışımı içerisine yün ve pamuk elyaf atıkları, pamuk ipliği ve kâğıt atıkları eklenerek blok numuneler hazırlanmıştır. Hazırlanan blokların izolasyon malzemesi olarak kullanımı açısından ısı iletim katsayıları ölçülmüştür. Çalışmanın sonucu çizelgelenmiştir.
Özet (Çeviri)
In this study, the textile industry on the production of waste insulation material has been studied. Using textile waste on the buildings are provided both flexibility and built in a more healthy and comfortable buildings by using natural fibers. In this study, a thin wool and cotton fiber waste, cotton yarn waste and paper samples in cement-sand mixture were prepared by adding the block. For use as insulation material, heat transmission coefficients of the blocks prepared was measured. The result of this has been schedule.