Grafların komşuluk matrisleri
Neighbourhood matrices of graphs
  1. Tez No: 343153
  2. Yazar: FİKRİYE ERSOY
  3. Danışmanlar: PROF. DR. İSMAİL NACİ CANGÜL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: graf, numaralandırılmış graflar, graf türleri, komşuluk matrisi, graph, numbered graph, graph types, neighbourhood matrix
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Uludağ Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 51
Özet
Bu çalışmada graflar ve grafların komşuluk matrisleri ele alınmıştır. Birinci bölümde, graflarla ilgili temel tanımlar, grafların kullanım alanları, graf türleri ve grafların matrislerine yer verilmiştir. İkinci bölümde, graf türlerinin komşuluk matrisleri verilmiş ve bunların genel formları elde edilmiştir. Üçüncü bölümde, numaralandırılmış graf türlerinin komşuluk matrislerinin sayısı teorem ile verilmiş ve örneklendirilmiştir.
Özet (Çeviri)
In this thesis, graphs and neighborhood matrices of graphs are studied. In the first chapter, fundamental notions on graphs, usage areas of graphs, graph types and graph matrices are recalled. In the second chapter, neighbourhood matrices of several well-known graph types are obtained and general forms of those are given. In the third chapter, the number of neighbourhood matrices of several numbered graph types is obtained and explained with examples.