Design and implementation of an automotive remote diagnostic electronic unit for road vehicles
Ticari araçlar için bir otomotiv uzaktan arıza tespit ünitesi tasarımı ve uygulaması
- Tez No: 343334
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MURAT AKSOY
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Hata tespiti, CAN, GPS & GPRS, hata mesajı gönderimi, Centrically Controlled Data, Fault Management System, CAN, GPS & GPRS, Remote Fault Code Sending
- Yıl: 2013
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Çukurova Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 101
Özet
Bu proje ile araç üzerinde bulunan motor, şanzıman, fren sistemleri ve elektrik aksam gibi donanımlara ait bilgilerin ve bu donanımlarla ilgili oluşabilecek hataların araç üzerinde toplanmasını sağlayacak, toplanan bilgilerin uzakta bulunan bir merkez üzerine iletilebilmesini ve gerektiği durumlarda uzaktan araca müdahale edilmesini sağlayacak bir merkezden veri ve arıza yönetimi sistemi geliştirilip ticari araçlarına entegre edilerek hayata geçirilmesi amaçlanmaktadır.Bu proje kapsamında araç CAN (Controller Area Network) ile haberleşip bilgi ve arızaları okuyabilen bir elektronik kart ve gömülü yazılım tasarımı çalışması, GPS (Global Positioning System) üzerinden araç lokasyonunu alabilecek bir kart ve yazılım tasarımı çalışması, bu bilgileri GPRS üzerinden uzaktaki bir merkeze iletecek bir kart ve yazılım tasarımı çalışması yapılacaktır. Tasarlanan elektronik kartların entegrasyonu ve araca adaptasyonu çalışılacaktır.
Özet (Çeviri)
The aim of this project is to design and improve a Centrically Acquisited Data and Fault Management System. The system will provide to collect and store the data and faults on the vehicle, to send these data to a remote centre, to response to vehicle from the remote centre when required and to integrate this system to road vehicles. An electronic card and a firmware which can communicate with the vehicle CAN (Controller Area Network) and read the faults of the vehicle, an electronic card which can get the location of the vehicle through GPS (Global Positioning System), an electronic card and a firmware which can send these data to a remote centre through GPRS is designed. These electronic cards are integrated and adapted to the vehicle.