Necip Fazıl Kısakürek'in tiyatro eserlerinde şahıs kadrosu
List of the characters in Necip Fazıl Kısakürek's theatre works
  1. Tez No: 344350
  2. Yazar: BETÜL TEMEL
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. AHMET ÖZPAY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Sahne ve Görüntü Sanatları, Türk Dili ve Edebiyatı, Performing and Visual Arts, Turkish Language and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Necip Fazıl Kısakürek, Edebiyat, Tiyatro, Reis Bey
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gaziantep Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 187
Özet
?Necip Fazıl Kısakürek?in Tiyatro Eserlerinde Şahıs Kadrosu? adlı bu çalışmanın amacı; yazarın hayat hikâyesini, hayat hikâyesinin eserlerine ve şahıslara yansımasını, sanat anlayışını ortaya koymak ve bu bağlamda tiyatro oyunlarını incelemektir. Birinci bölümde Tanzimat?tan Cumhuriyet?e kadar olan dönemdeki tiyatro anlayışı, Cumhuriyet Dönemi?nde tiyatro ve Necip Fazıl KISAKÜREK hakkında bilgi verilmiştir. İkinci bölümde ise yazarın hayatı, eserleri, sanatı ve etkilendiği akımlar ele alınmıştır. Üçüncü bölümde, yazarın oyunları kısa özetleri verilerek tanıtılmış ve yazarın eserlerinde yer alan kişiler fonksiyonlarına ve tiplerine göre incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
This work?s (Named as a ?List of the Characters in Necip Fazıl Kısakürek?s Theatre Works) aim is to express life story of the writer, describing effects of his life on his Works and characters, revealing his art mentality and by the way examining his theatre Works. In the first section there is information about mentality of theatre from reforms to republican, theatre in that times and Necip Fazıl and in second section information is given about his life, works, his looking at art and trends that effect him. In the third section short summaries of his theatre Works and characters are examined by the aspect of personality and functions . KEY WORDS: Necip Fazıl Kısakürek, Theatre, Literature, Mr. Reis