Ozan Ahmet Poyrazoğlu hayatı, sanatı, yayımlanmamış şiirleri ve Derdiyar ile Gülhandan hikâyesi
Ozan Ahmet Poyrazoğlu life, art, unpublished poems and with Derdiyar Gülhandan story
  1. Tez No: 344645
  2. Yazar: SAHRA İPEK EDİS
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ENSAR ASLAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Türk Dili ve Edebiyatı, Turkish Language and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Ozan Ahmet Poyrazoğlu, Derdiyar ile Gülhandan Hikâyesi, Ozan Ahmet Poyrazoğlu'nun şiirleri, Epizot ve motif analizi, Ozan Ahmet Poyrazoğlu, Story of the Derdiyar and Gülhandan, Ozan Ahmet Poyrazoğlu's poems, Episode and motif analysis
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ahi Evran Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 209
Özet
Bu çalışmada, 21. yüzyılın önemli âşıklarından biri olan Ozan Ahmet Poyrazoğlu'nun hayatı ve sanatı hakkında bilgi verilmiştir. Derdiyar ile Gülhandan Hikâyesi ile ilgili problemler ele alınmış, hikâyenin epizot ve motif incelemesi yapılarak hikâyenin içinde bulunan şiirler incelenmiştir. Şâirin daha önce hiçbir yerde yayımlanmamış 37 şiiri ele alınmış ve şiirlerin incelemesi yapılmıştır. Çalışma içerisinde Derdiyar ile Gülhandan Hikâyesi ile yayımlanmamış şiirlerin tamamına yer verilmiştir.
Özet (Çeviri)
In this study, the information about the life and the art of Ozan Ahmet Poyrazoğlu, who has been on the most important minstrels of 21st century, has been intdoduced. The problems about Derdiyar and Gülhandan Story has been discussed and by doing episode and motif analysis, the poems inside the story have been examined. The 37 poems of the poet, which have not ever been published, have been taken up and examination of the poems have been done. In the study, all the poems which are published with Derdiyar and Gülhandan are included.