Hacıbektaş Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'nde bulunan Roma İmparatorluk Dönemi sikkeleri
Roman Imperial coins in the Museum of Archaelogy and Ethnography Hacibektaş
- Tez No: 344644
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. BARIŞ SALMAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Arkeoloji, Müzecilik, Archeology, Museology
- Anahtar Kelimeler: Sikke, Roma, Darphane, Hacıbektaş, Coins, Rome, Mint, Hacıbektas
- Yıl: 2013
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ahi Evran Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Arkeoloji Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 285
Özet
Yüksek Lisans Tez çalışmamızın amacı, Hacıbektaş Veli Müzesi Müdürlüğü?ne bağlı Arkeoloji ve Etnografya Müzesi Sikke teşhirinde sergilenen ve deposunda bulunan Roma İmparatorluk Dönemi?ne ait sikkelerin incelenmesidir. Çalışmamızda, Müzeye satın alma yolu ile kazandırılmış olan 214 adet Roma İmparatorluk Dönemi sikkesi incelenmiştir. Bu sikkeler, Hadrianus?tan Honorius?a kadar kronolojik olarak dönemlerine göre gruplandırılmıştır. Yayınlanmış sikke katalogları ile bu sikkelerin sağlıklı bir karşılaştırması yapılmaya çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
The purpose of my graduation research paper is to analyse the coins belonging to Roman Imperial Period and which are stored and displayed in archeology and etnography museum under the control of the directorship of Hacıbektas Veli Museum. In my study, 214 Roman Imperial coins which were brought in to the museum by purchasing were investigated. These coins were grouped according to the periods in chronological order from Hadrianus to Honorius. A healthy comparison of these coins were tried to be made with the help of published coin catalogs.