Fatih Akın filmlerinde göçmen kuşaklar arasındaki farklılıklar
The differences between immigrant generations in Fatih Akin's films
- Tez No: 344799
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. SİBEL ÇELİK NORMAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Radyo-Televizyon, Radio and Television
- Anahtar Kelimeler: Sinema, Fatih Akın, Göç, Göçmen Kuşaklar, Kimlik, Film Analizi, Cinema, Fatih Akin, Immigration, Immigrant Generations, Identity, Film Analysis
- Yıl: 2013
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Anadolu Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Sinema Televizyon Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 116
Özet
İkinci Dünya Savaşı'nın ardından Batı Avrupa ülkeleri hızlı bir endüstrileşme sürecine girmiştir. Bu süreç işgücü açığını da beraberinde getirmiştir. 1961 yılında yapılan ikili antlaşmalar sonucu Türkiye'den öncelikle Almanya'ya yönelik bir göç hareketi başlamıştır. 50 yılı aşkın süredir Türk göçmenlere ev sahipliği yapan Almanya, son dönemlerde yeniden Türkiye'den işgücü talebinde bulunarak mevcut işgücü açığını kapatma çabasındadır. Birey, aile ve toplum üzerinde önemli değişmelere yol açan göç, kimlik sorunlarını da beraberinde getirir. Kendi ulus devletleri dışında yeni bir ülkede yaşam kuran göçmenler zaman içinde yeni nesillerin de yetişmesiyle yeni kimlikler kazanmaya başlamışlardır. Bu göçmen grupları, modern diasporik kimlikler olarak tanımlanmakta ve kendilerine özgü kültürel bir yapı göstermektedirler. 1.Kuşak göçmenler ile sonraki kuşakların kimlik tanımlamaları, sahip olduğu değerler, toplumla ilişkileri ve sorunları değişime uğramıştır.Fatih Akın, diasporada oluşturulan melez kimliği benimsemiş Türk asıllı Alman yönetmendir. Çalışmanın amacı göçmen kuşaklar arasındaki farklılıkları Fatih Akın filmleri üzerinden incelemektir.
Özet (Çeviri)
After the Second World War, the West Europe countries entered an industrialized period swiftly. This period caused to need of wors force. In the consequence of the mutual compacts in 1961, an immigration movement started from Turkey especially to Germany. Germany, that has been doing yhe honours to Turkish immigrants for over 50 years, is trying to close the current workforce gap by demanding workforce from Turkey lately.Immigration has an important effect both on individual, family, society and on identity troubles. The immigrants that have located in new states except for their own nations, have started to gain their new identites with growing generation by and by. These immigrant groups are defined as modern diasporic identities and they have a cultural structure particular to them. The identification describing of the first generation and next generations immigrants, their own values, the relations and problems with the community has been varied.Fatih Akın is a German director and Turkish man who adopts the hybrid identity in diaspora. The aim of the study is investigating the differences between immigrant generations over Fatih Akın's films.