Dökümanlar ve program kodları arası benzerlik analizi ve uygulaması
Similarity analysis and applications between documents and program codes
- Tez No: 348648
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MURAT İSKEFİYELİ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: Kopya Ödev, Ödev Benzerlik Tespiti, Metin Karşılaştırma, Copy Homework, Homework Similarity Detection, Text Comparison
- Yıl: 2013
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Sakarya Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilgisayar ve Bilişim Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 88
Özet
Kopya çekmek, öğrenci başarısının yanlış değerlendirilmesine yol açan ve son yıllarda ilköğretimden üniversiteye hatta lisansüstü eğitime kadar her düzeyde sıkça gündemde olan, eğitim ve öğretim sürecinin en önemli sorunları arasında sayılabilecek bir davranıştır. Türkiye'de okuyan nüfusun fazla olması nedeniyle eğitici başına düşen öğrenci sayısı çok fazladır. Bu da eğiticilerin, öğrencileri değerlendirme aşamasında yeterince doğru karar verememeleri sonucunu doğurmaktadır. Bu çalışmada ASP.NET, C# ve SQL Server 2008 kullanılarak yapılan web tabanlı uygulama ile öğrencilerden metin belgesi veya kod dosyaları şeklinde alınan ödevlerin birbirleriyle karşılaştırılarak benzer kısımların bulunması ve ardından ödevler arasında kullanıcının belirlediği ağırlıklara göre benzerlik oranı hesaplayarak eğiticilere değerlendirme aşamasında yardımcı olunması amaçlanmıştır.
Özet (Çeviri)
Copy, cause to a misinterpretation of the student's success and frequently on the agenda at all levels from primary school to university exams even graduate education, is a behavior can be considered among the most important training and education process's problems in recent years. The number of students per trainer is too much because of high number of studying population in Turkey. This cause the results that trainers could not take enough time and could not decide correctly during the evaluation stage. In this thesis, is purpose to assist trainers in evoluation stage by finding similar part and calculating similarity rate between homeworks which are the form of text according to weights are determined by the user with a web-based application developed using ASP.NET, C# and SQL Server 2008.