Türk Ceza Kanunu madde 285 hükmünde düzenlenen gizliliği ihlal suçları
The crimes of breach of confidentiality, which are regulated by the Turkish Penal Code in the article 285
  1. Tez No: 349451
  2. Yazar: ÜLKEM CANSU AYGÜN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. DUYGUN YARSUVAT
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Hukuk, Law
  6. Anahtar Kelimeler: Adil yargılanma hakkı, gizliliği ihlal, aleniyet, masumiyet karinesi, silahların eşitliği, ceza adaleti, kovuşturma, soruşturma, savunma hakkı
  7. Yıl: 2013
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Yeditepe Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Hukuk Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 97
Özet
Bu çalışmada 5237 sayılı TCK?da adliyeye karşı suçlar başlığı altında düzenlenmiş olan gizliliğin ihlali suçları araştırma konusu yapılmıştır. Çalışmada ilk olarak TCK m. 285 hükmünde düzenlenmiş olan suç tiplerinin, insan hakları ve anayasal güvenceler ile alakalı boyutu; masumiyet karinesi, savunma hakkı, silahların eşitliği, adil yargılanma hakkı gibi temel kavramlar ile bağlantısı ortaya konmuş; daha sonra başta gizlilik kavramı olmak üzere, suç tiplerinin ilgili olduğu diğer unsurlar incelenmiştir. Daha sonra TCK m. 285 hükmünde yer alan suç tiplerinin özellikleri ayrıntılı olarak irdelenmiştir.
Özet (Çeviri)
In this study, the crimes of breach of confidentiality, which are regulated by the Turkish Penal Code (No. 5237) in the Article 285, among the crimes against judiciary, is examined. In the first place connection of the crimes stipulated in the Article 285 of the Turkish Penal Code with the concepts of human rights, constitutional rights, right to a fair trial, right of defense, presumption of innocence and equality of arms is explained. Then the concept of confidentiality and the other principles relating to these crimes are discussed. Later, elements of the crimes prescribed in the Article 285 of the Turkish Penal Code are observed in detail.