Hadid suresinin içerdiği konu ve kavramlar açısından karşılaştırmalı yorumu
The comparative interpretation of hadid surah in tems of themes and concepts that are included
  1. Tez No: 349496
  2. Yazar: KAMİL GÜL
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ZEKARİYA PAK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Din, Religion
  6. Anahtar Kelimeler: Kuran, Hadid Suresi, İman, İnfak, Nifak, Ruhbanlık, The Quran, Hadid Surah, Belief, Helping Each Other, Hypocritical, Clergy
  7. Yıl: 2010
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 58
Özet
Hadid suresi, içerisinde inanç, muamelat ve ahlak ilkeleri bulunan bir kısmı Mekke çoğunluğu Medine döneminde inmiş bir suredir. Sure içerisinde Allah'ın evrendeki egemenliği ve bazı sıfatları, infak, iman, nifak, huşu, dünya-ahiret dengesi, kader, cimrilik, adalet, Hıristiyanlardaki ruhbanlık ve demir madeninin ilahi bir lütuf olarak insanların emrine verilişi, takva gibi önemli konular yer almaktadır. Bu çalışmamız Hadid suresinin günümüze ışık tutan mesajlarla dolu ayetlerini araştırmaya yöneliktir. Bu yönüyle, yapılacak olan genel veya konulu tefsir çalışmaları için yardımcı olacak mahiyettedir.
Özet (Çeviri)
Hadid surah is a surah which includes a lot of principles about mortality,worship and belief.This surah is mostly revealed at Madina, but partly in mekkah. This surayincludes the subjektc and themes like the dominance of God and some traits of God, helping each other, relicious faith, hypocritical, dissension, peace, equilibsium in this weld and for the life after this world, fatalism, stigness, justice, clergy of christianity and iron-mining is given as a present for human beings by God, andpiousbehevies . Our aim is to search in Hadid surah which shed light on today?s world. Thus, we think that this paper will contribute to the general and subject based commentary studies