213 sayılı Vergi Usul Kanunu ve 3568 sayılı kanun çerçevesinde Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirlerin sorumlulukları: Afyonkarahisar ili uygulaması
Tax responsibilities of certified public ac responsibilities of Certified Public Acountants (CPA) and Chartered Accountans (CA) according to law number 3568 and tax procedure law number 213
  1. Tez No: 351799
  2. Yazar: GÜLŞAH CEYLAN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MUSTAFA ALİ SARILI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Maliye, Finance
  6. Anahtar Kelimeler: Serbest Muhasebeci Mali Müşavir (SMMM), Yeminli Mali Müşavir (YMM), Sorumluluk, Certified Public Accountants (CPA), Charttered Accountans (CA), Tax Responsibilitıes
  7. Yıl: 2011
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Afyon Kocatepe Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Maliye Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 204
Özet
Bu araştırmada 3568 Sayılı Kanun ve 213 Sayılı VUK'a göre SMMM ve YMM'lerin vergisel sorumlulukları incelenmiştir. 3568 sayılı kanun ve 213 sayılı VUK'un meslek mensuplarının ihtiyaçlarına ne derece cevap verdiği ve uygulamada çıkan aksaklıklar araştırılmıştır. Vergisel sorumluluk uygulamasının meslek mensupları üzerindeki etkisinin araştırılmasında yüz yüze anket yöntemi kullanılmıştır. Anket çalışmasına SMMM ve YMM'ler katılmıştır. Katılımcıların cinsiyeti, eğitim düzeyi ve meslek hayatında çalıştıkları süre ile katılımcıların ifadelere verdikleri cevapların tutarlılığı ölçülmüştür. Katılımcıların ifadelere verdikleri cevaplardan, 3568 sayılı kanun ve 213 sayılı VUK'un günün koşullarının gerisinde kalığı anlaşılmaktadır. Meslek mensuplarına yüklenen sorumluluk ağırdır ve yeni düzenlemelerin yapılma zamanı gelmiştir.
Özet (Çeviri)
In this reserach, tax responsibilities of CPA?s and CA?s were analyzed according to Law Number 3568 and TPL Number 213. lt was analyzed ıt Law Number 3568 and TPL Number 213 respond to what extent to its job members needs and effects in the application. When investigating the effects of tax responsibility application on job members, face to face survey method was used. CPA?s and CA?s took part in the survey. The participant?s gender, educational level and working tıme on their career life and their answers to declarations consistency were measured. According to the answers of the participants, it is understood that law Number 3568 and TPL Number 213 stayed behind when compared to our current conditions. The responsibilities of the job members are heavy and it is hıgh time to make new regulations.