İnternet ve GPRS kullanılarak, elektriksel işaretlerin uzaktan takip edilmesi
Remote controlling of electrical signals via internet and GPRS
- Tez No: 353638
- Danışmanlar: DOÇ. DR. FIRAT KAÇAR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: GSM, GPRS, PSoC, Cypress, GSM, GPRS, PSoC, Cypress
- Yıl: 2014
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 87
Özet
Bu çalışmada, insan faktörü olmadan Elektriksel İşaretlerin, GPRS kullanılarak İnternet üzerinden takip edilmesine yönelik sistem tasarlanmış ve çalıştırılmıştır. Çalıştırılan bu sistemde, bilgisayar üzerinde çalışan uygulama yazılımı farklı cihazların farklı kanallarından ölçülen elektriksel işaret değerlerini toplayıp, yorumlayarak bunları GSM/GPRS modül üzerinden Web ortamını aktarmaktadır. Ayrıca uygulama yazılımı üzerinde belirlenmiş limit değerlerinin aşılması durumlarında ise, sistem daha önceden limit değerleriyle birlikte tanımlanmış ve MS SQL veri tabanına kayıt edilmiş verileri yine buradan çekerek, tanımlı olan kişilerin cep telefonlarına uyarı mesajı atmaktadır. İnternet ortamına aktarılan veriler ise PHP dili kullanılarak veri tabanına kayıt edilmiştir. Buradan çekilen veriler yine PHP dili kullanılarak kullanıcı ekranına yansıtılmıştır.
Özet (Çeviri)
Through this work, it has been designed and implemented that tracking the electrical signals by using GPRS on the internet. This application software which works exclusively on computer transfers electrical signal's values on web that measured from different devices of different channels by collecting and explaining them through the GSM/GPRS module. Additionally, the application software sends warning messages to subscriber's mobile phones in case any limit excess which appointed previously through taking of registered outputs from MS SQL database. Transferred data on internet had registered on database by using PHP language. And these data had reflected on user's monitor also by using PHP language.