Aziz Yuhanna'nın Vahiy Kitabı çerçevesinde Yedi Kiliseler ve bu kiliselerin Hıristiyanlık tarihindeki yeri
The Seven Churches in the framework Revelation of Saint John and important of these churches in the Christianity history
- Tez No: 353918
- Danışmanlar: PROF. DR. ALİ İSRA GÜNGÖR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Turizm, Tourism
- Anahtar Kelimeler: Revelation, Christian, The Bible, History of Religions, Religious Tourism, Seven Churches
- Yıl: 2014
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ankara Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Felsefe ve Din Bilimleri Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Dinler Tarihi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 132
Özet
Aziz Yuhanna'nın Vahiy Kitabı Çerçevesinde Yedi Kiliseler ve Bu Kiliselerin Hıristiyanlık Tarihindeki Yeri başlığı taşıyan bu tez, giriş ve iki bölümden oluşmaktadır. Giriş kısmında araştırmayla ilgili temel kaynaklar ve modern çalışmalar tanıtılmış ve bu eserler hakkında kısa değerlendirmeler yapılmıştır. Tezin birinci bölümünde Hıristiyanların Kutsal Kitabından hareketle Aziz Yuhanna'nın hayatı, Sürgün dönemi, İsa ile ilgili yakınlığı ele alınmıştır. Aynı şekilde Yuhanna İncil'i, Yuhanna'nın Mektupları ve Vahiy Kitabı da Hıristiyanların Kutsal Kitabı'ndan yararlanılarak bu konuların önemi ortaya konmuştur. Tezin ikinci bölümünde Dinler Tarihi ve İnanç Turizmi açısından Yedi Kiliseler'in önemi incelenmiş ve bu çerçevede Yedi Kiliseler'in neden Hıristiyanlar için önemli olarak görüldüğü meselesi tartışılmıştır. Bu bölümde ayrıca Yedi Kiliseler'in Türkiye için önemli bir potansiyel oluşturduğu konusu temel alınmıştır. Sonuç bölümünde ise çalışmada ulaşılan sonuçlar özet halinde sunulmuştur. Anahtar Kavramlar: Vahiy, Hıristiyan, İnanç Turizmi, Kutsal Kitap, Dinler Tarihi, Yedi Kiliseler.
Özet (Çeviri)
This dissertation consists of introduction, two chapter conclusion and bibliography. In the introduction, the methods of study have been examined and the basic sources of dissertation briefly have been evaluated. In the first part of the thesis, St. John's life, his exile period, intimacy with Jesus is discussed through sacred text of Christians. Likewise in the Gospel of John, John's Letters and the Book of Revelation Scripture, The importance of these issues have been revealed by benefiting from The Bible . In the second part of the thesis, History of Religions and Religious Tourism examined in terms of the importance of the seven churches and the seven churches in this context is seen as the cause of the issues important to Christians is discussed. This section also creates a significant potential for Turkey of the seven churches which are based on the subject.In the conclusion, the results achieved in the study are summarized.