Türk heykel sanatında Hakkı Atamulu
Hakki Atamulu in Turkish sculpture
- Tez No: 356238
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. SEVGİ AVCI
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Güzel Sanatlar, Fine Arts
- Anahtar Kelimeler: etki, kültür park, anıt heykel, süreç, siyaset, effects, culture park, the memorial sculpture, process, politics
- Yıl: 2013
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
- Enstitü: Güzel Sanatlar Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Heykel Ana Sanat Dalı
- Sayfa Sayısı: 128
Özet
Türk Heykel Sanatında Hakkı Atamulu adlı bu çalışmamda, Cumhuriyet Dönemi Heykeltıraşı olan Hakkı Atamulu'nun yaşamı ve sanatı incelenmektedir. Hakkı Atamulu, Osmanlı Devleti Döneminde doğmuş, Cumhuriyetin ilanına şahit olmuş, Türkiye Cumhuriyetinin ilk yontucularından birisidir. Hakkı Atamulu'nun yaşadığı dönem yaşamı ve sanatına birçok açıdan etki etmiştir. Yontucu Atamulu, 1934 senesinde, bugünkü adıyla Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinde Mahir Tomruk ve Rudolf Belling Atölyelerinde heykel eğitimini tamamlayıp Almanya da eğitimini devam ettirse de, ikinci Dünya Savaşının Başlamasıyla bu eğitimi çok uzun sürmemiştir. Yurda dönüp birçok anıt heykele imza atan yontucu, 1960 senesinde doğduğu Nevşehir Derinkuyu?ya yerleşmiş ve ölümünde dek burada sanat çalışmalarına devam etmiştir. Türkçe
Özet (Çeviri)
In this work, Hakkı Atamulu in Turkish Sculpture, the Hakkı Atamulu Republican sculptor 's life and art are examined. Hakkı Atamulu, was born in the Ottoman Empire period, witnessed the declaration of the Republic, the Republic of Turkey is one of the first sculpted. Hakkı Atamulu 's life and art of his period had an effect on many aspects. Atamulu sculpted in 1934, Mimar Sinan Fine Arts University Mahir Tomruk and continue their education in Germany, Rudolf Belling in the workshops idea to have completed training in sculpture, from the World War II began and the training did not last very long. Who has many monuments sculpted the statue returned to Turkey, Nevsehir Derinkuyu was born in 1960 and settled there until his death continued to works of art. İngilizce