Dokuma ve örme tekstiller üzerinde akıllı uygulamalar
Woven and kni̇tted texti̇les on intelligent applications
  1. Tez No: 358276
  2. Yazar: ÜLKÜ KARAHANLAR
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ŞENAY ALSAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Giyim Endüstrisi, Tekstil ve Tekstil Mühendisliği, Clothing Industry, Textile and Textile Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Tekstil, Dokuma, Örme, Akıllı Tekstiller, Nanoteknoloji, Fiber-Optik, Led'ler, Işıklı Tekstil, Giyilebilir Elektronik, Moda Bilim, Moda Teknolojisi, Textile, Weaving, Knitting, Smart Textiles, Nanotechnology, Fiber-Optics, Led's, Illuminated Textiles, Wearable Electronics, FashionScience, Fashionable Technology
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Haliç Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Tekstil ve Moda Tasarımı Ana Sanat Dalı
  12. Bilim Dalı: Tekstil ve Moda Tasarımı Sanat Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 242
Özet
Akıllı tekstiller; savunma, güvenlik, tıp, sağlık, havacılık, uzay, çevre, enerji, biyoteknoloji, tarım, gıda, kozmetik ve moda tasarım olmak üzere geniş bir alanda kullanılmaktadır. Bu çalışma kapsamında; nanoteknoloji ve tarihi hakkında bilgi verilmekte ve nanoteknolojinin çıkış noktası ve doğa ile ilişkisi ele alınarak tekstildeki uygulamaları incelenmektedir. Bu kapsamda; nanoteknoloji ve diğer akıllı yüzey uygulamaları ile üretilen dokuma ve örme tekstil ürünlerine örnekler verilir. Çalışmanın son kısmında nanoteknoloji ve giyilebilir elektronikler ile akıllı giysi prototipi üretilir.
Özet (Çeviri)
Smart textiles; defense, security, medicine, health, aviation, aerospace, environment, energy, biotechnology, agriculture, food, cosmetics and fashion design are used in a wide area including. In this study; nanotechnology and nanotechnology are given information about the history and the origin and nature of the relationship are discussed. In textile applications are examined. In this context; produced with nanotechnology and other smart surface applications provide examples of woven and knitted textiles. In the last part of the study nanotechnology and manufactured prototype wearable electronics and smart clothes.