Güvenli aygıt kontrol protokolleri ve yerel bir uygulama
Reliable appliance control protocols and a local application
- Tez No: 362941
- Danışmanlar: PROF. DR. YAŞAR HOŞCAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: Aygıt Kontrolü, Aygıt Kontrol Gereksinimleri, SNMP, SMTP, SlP, Appliance Control, Appliance Control Requirements, SNMP, SMTP, SlP
- Yıl: 2004
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Anadolu Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 148
Özet
Bu tezde uzaktan aygıt denetimi için bir uygulama katmanı protokolünün karşılaması gereken temel ve işlevsel gereksinimler belirlenmiş ve tanımlanmıştır. Mevcut Internet alt yapısında farklı amaçlarla kullanılmakta olan uygulama katmanı protokollerinden SNMP, SMTP ve SlP'nin belirlenmiş olan gereksinimleri ne derece karşıladıkları her bir protokol için sıra ile incelenmiştir. Bu esnada incelenen protokollerin destekleyemediği gereksinimiere yönelik olarak protokollerin standart tanırnma uzantı olacak şekilde çözümler geliştirilmeye çalışılmıştır. İncelemeler sonucunda üç aday protokolden güvenli aygıt denetimi için en uygun ve yeterli özelliklere sahip olanının SlP olduğu belirlenmiştir. Son olarak da SlP kullanılarak yerel bir aygıt kontrolü uygulaması Java programlama dili kullanılarak geliştirilmiştir.
Özet (Çeviri)
In this thesis, the main and functional requirements which must be met by an application layer protocol in appliance control are determined and defined. SNMP, SMTP and SlP which are chosen from among the protocols that functions in different purposes in the current Internet infrastructure are examined according to how they each meet the determined requirements. Meanwhile, solutions are tried to be developed for the requirements that can not be supported by the protocols as extensions to the standard definitions of the protocols. As a result of the examinations, SlP is determined to have the most convenient and adequate features for reliable appliance control among the three candidate protocols. Finally, by using SlP a local appliance control application is developed with the Java programıning language.