The Mechanical behavior of a fibre-reinforced viscoelastic material
  1. Tez No: 3689
  2. Yazar: BÜLENT YILDIZ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. A. ÜNAL ERDEM
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Fibre-reinforcement, stress, mechanical behaviour. -iv
  7. Yıl: 1988
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 91
Özet
ÖZET FİBER TAKVİYELİ VİSKOELASTİK MALZEMENİN MEKANİKSEL DAVRANIŞI YILDIZ, Bülent Yüksek Lisans Tezi, Mühendislik Bilimleri Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr.A. Ünal ERDEM Haziran 1988, 79 sayfa Bu çalışmada, fiber takviyeli viskoelastik mal zemenin mekaniksel davranışı incelenmektedir. Fiberle rin malzeme içinde sürekli dağıldığı varsayılmış ve malzemenin tümü viskoelastik olarak düşünülmüştür. Mal zemenin bünye denklemleri, termodinamik ve fonksiyonel bünye teorisi kullanılarak elde edilmiştir. Daha sonra elde edilen teori, dikdörtgenler prizması şeklindeki bir cismin harmonik yüke karşı davranışının bulunma sında kullanılmıştır. Bu şekilde, gerçeğe uygun geril- me-yerdeğiştirme eğrileri elde edilmiştir. Malzeme gerilmeleri yerdeğiştirme fonksiyonu cinsinden ifade edilmiştir. Sonuçta, malzemeye uygu lanan kayma kuvveti girdi olarak verilen yerdeğişt ir menin fonksiyonu olarak elde edilmiştir. Böylece, fiber takviyeli viskoelastik malzemenin mekaniksel davranışı incelenmiştir. Anahtar kelimeler : Fiber takviyeli, gerilme, mekaniksel davranış.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT THE MECHANICAL BEHAVIOR OF A FIBRE-REINFORCED VISCOELASTIC MATERIAL YILDIZ, Bülent M.S. in Engineering Science Supervisors : Doç. Dr. A. Ünal ERDEM June 1988, 7'9. page In this thesis, mechanical behavior of a fibre- reinforced viscoelastic material is investigated. The fibres are assumed to be continuosly distributed in the body and both the material and the fibers are taken as viscoelastic. To obtain constitutive equations for the material, thermodynamic and a functional constitutive theory are used and stress constitutive equation for the viscoelastic material is obtained. Considering the problem as a two -d intentional one, distribution of stress is determined for a given displacement field and its time rate. By adding elastic and viscoelastic parts of stress, total stress is obtained. As a result of a harmonic displacement input, reasonable curves are obtained for stress-displacement relations. -Ill-For practical reasons, the shear force on the material is expressed in terms of input displacement instead of strain and its rate. Thus, the mechanical behaviour of the fibre-reinforced viscoelastic material under the particular inputs is investigated.