Kompleks liflenmiş manifoldlar üzerinde hareket denkleminin elde edilmesi
Obtaining of motion equation on complex folitated manifolds
  1. Tez No: 377517
  2. Yazar: LÜTFULLAH BİLAL KORKMAZ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MEHMET TEKKOYUN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Lagrangian Mekaniği, Hamiltonian Mekaniği, Kompleks Liflenmiş Manifoldlar, Lagrangian Mechanics, Hamiltonian Mechanics, Complex Folitated Manifolds
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 42
Özet
Matematik ve mekanik arasındaki ilişkiler üzerine araştırmalar yapan Euler, Lagrange ve Hamilton mekanik sistemin hareket prensiplerinin denklemlerini sağlam temellere oturmuşlardır. Özellikle Lagrangian ve Hamiltonian' nun dinamiğinin gelişmesinde modern diferensiyel geometri önemli bir rol oynamıştır. Bu yüzden Lagrangian ve Hamiltonian dinamiği, mekaniği, formalizmi, sistemi ve denklemleri üzerine birçok çalışma yapılmıştır. Bu çalışmada Lagrangian ve Hamiltonian formalizmi ile kompleks liflenmiş manifoldlar üzerinde hareket denklemlerinin yeni bir modelini sunacağız.
Özet (Çeviri)
Euler, Lagrange, and Hamilton who contributed to research on the relationship between mathematics and mechanics, have established solid basis for the equations of the movement principles of a mechanical system. Especially in improving of dynamics of Lagrangians and Hamiltonians, modern differential geometry plays an important role. Therefore it have been made many studies over Lagrangian and Hamiltonian dynamics, mechanics, formalisms, systems and equations. In this study we present a new model of motion equations on complex folitated manifolds with Lagrangian and Hamiltonian formalisms.