Akaryakıt istasyonlarındaki atık yönetimi ve geri kazanım
Waste management and recycling at fuel stations
  1. Tez No: 378440
  2. Yazar: EMRE KUMRU
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. GÜRDAL KANAT
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Çevre Mühendisliği, Environmental Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Akaryakıt istasyonları, atık yönetimi, alternatif yakıtlar, Oil stations, waste management, alternative fuels
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Yıldız Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Çevre Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 106
Özet
Günümüzde çevre kirliliğinin başlıca nedenlerinden biri de ulaşım sektörü ve petrol ürünlerinin yakıt olarak tüketimidir. Petrol ürünlerine olan bağımlılıktan kurtulmak amacıyla alternatif yakıtlar üzerinde çalışılmaktadır. Ancak dünya çapında petrol ve yan ürünlerinin egemenliği sonlandırılamamıştır. Çalışmamızda benzin, motorin gibi petrol ürünleri ile bunlara karşı geliştirilen bazı alternatif yakıtlara değinilecek, ardından bu yakıtların son kullanıcıya dağıtım merkezleri olan akaryakıt istasyonlarında atık yönetimine ilişkin planlar değerlendirilerek kurulacak nihai tesis seçilecektir.
Özet (Çeviri)
Two of the main causes of environmental pollution are transportation sector and consumption of petroleum products as fuel. In order to get rid of the dependence on petroleum products, alternative fuels are being studied. However, the worldwide dominance of oil and its products could not be finalized. In our study, petroleum products such as gasoline, diesel fuel and some of the alternative fuels which developed against them will be referred to. Following, waste management plans will be selected by evaluating at gas stations which are centers of these fuels distributed to end-users.