Çocuklara yönelik dergi ve kitaplarda tipografi sorunları
Problems of typographic in children's publications
  1. Tez No: 384659
  2. Yazar: DAMLA KAYA
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. AHMET SÜREYYA KOÇTÜRK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Güzel Sanatlar, Fine Arts
  6. Anahtar Kelimeler: Çocuk Dergi ve Kitapları, Tipografi Tasarımı, Tipografi Sorunları, Children's magazines and boks, typographic design, typography issues
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Arel Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Grafik Tasarımı Ana Sanat Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 89
Özet
Hedef kitlelere özel konularla ilgili bilgi ve düşüncelerin aktarıldığı dergi ve kitaplardaki çeşitlilik her geçen gün artmaktadır. Çocuk dergi ve kitapları, çocuğun okul dışında geçirdiği zamanın daha verimli olarak geçirmesini sağlayan, düşünme, dil ve okuma becerisini geliştirme, çocuğu eğitme, bilinçlendirme ve eğlendirme gibi işlevlere sahip olan basılı iletişim araçlarıdır. Çocuk dergi ve kitaplarında, mesajın iletilmesi ve sunuluşu oldukça önemlidir. Tam da burada grafik tasarıma büyük yer düşmektedir. Ülkemizde yayınlanan çocuk kitap ve dergilerinde tipografik açıdan birçok sorun vardır. Araştırmada bu sorunların neler olduğu ve nasıl giderilebileceği incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
Audience to diversity of magazines and books about the transfer of knowledge and ideas with specific issues is increasing every day. Children's magazines and books, children spend in school that provides efficient than the time spent outside, thinking, language and reading skills development, child education, awareness and entertain are printed with functions such as communication tools. In the children's books and magazines, getting the message and presentation is very important. Falls exactly where graphic design great place. There are many problems in children's books and magazines published from typographical our country. What is happening in the study and examined how these problems can be addressed.