GESDL : Graphical editor for SDL 92
SDL 92 için grafik biçimleyici
- Tez No: 38571
- Danışmanlar: PROF.DR. KEMAL İNAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: X pencere sistemi, XView, Xlib, SDL, Sun C, X window system, XView, Xlib, SDL, Sun C
- Yıl: 1995
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 104
Özet
öz SDL 92 İÇİN GRAFİK BİÇİMLEYİCİ FINDIK, Reyhan Yüksek Lisans Tezi, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Anabilim Dalı Tez Yöneticisi: Prof.Dr. Kemal İNAN Ocak, 1995, 104 sayfa. Bu çalışmada, biçimsel betimleme teknikterinden olan ve haberleşme sistemlerinin belirtiminde kullanımı standart halini alan SDL 92 için, X pencere sistemi üzerinde çalışan bir grafik biçimleyici tasarlanmıştır. Tasarım XView, Xlib ve C kullanılarak gerçekleştirilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT GRAPHICAL EDITOR FOR SDL 92 FINDIK, Reyhan M.S. in Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Prof.Dr. Kemal İNAN January, 1995, 104 pages. In this study, a graphical editor for SDL 92 (Specification and Description Language with object-oriented extensions), which is one of formal description techniques and is a standard in specifications of telecommunication systems, is designed for X Window System environment. The design is realized by XView, Xlib and Sun C.