Repair and strengthening of damaged reinforced concrete frames with steel infill frame and prestressing bars
Hasar görmüş betonarme çerçevelerin çelik dolgu çerçeve ve öngörme çubukları ile onarım ve güçlendirilmesi
  1. Tez No: 38572
  2. Yazar: H.TUNÇ GÜNDOĞMUŞ
  3. Danışmanlar: PROF.DR. ENGİN KEYDER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: onarım, güçlendirme, çelik dolgu, öngermeli çubuk, tersinen yükleme, hasar, repair, strengthening, steel infill, damage, prestressed bars, cyclic loading
  7. Yıl: 1995
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 135
Özet
ÖZ hasar görmüş betonarme çerçevelerin çelik dolgu çerçeve ve öngerme çubukları île onarim ve güçlendirilmesi GÜNDO?MUŞ, H.Tunç Yüksek Lisans Tezi, inşaat Mühendisliği Anabil im Dalı Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Engin Keyder Şubat» 1995, 135 sayfa Hasar görmüş betonarme çerçevelerin onarım ve güçlendirilmesi, özellikle deprem bölgelerinde çok önem taşıyan bir uygulamadır. Bu çalışmanın amacı, temelde çelik dolgu çerçeve ve öngermeli çelik diyagonal çubuklardan oluşan yeni bir sistemin etkinlik ve davranışını incelemektir. Bu amaçla iki deney yapılmıştır. ilk deneyde, önerilen sistemle güçlendirilmiş iki katlı tek açıklıklı bir çerçeve ile, tuğla duvar dolgu ile güçlendirilmiş diğer bir iki katlı tek açıklıklı çerçeve aynı anda test edilmiştir. ikinci deneyde, öngerme çubukları yerine çelik öngerme halatları kullanılmış ve ilk deneydeki dolgu duvar yerine çelik köşebentler kullanılmıştır. Bu iki çerçeve tersinen yükleme etkisi altında aynı anda test edilmiştir. Her iki deney önerilen sistem hakkında tatmin edici sonuçlarvermiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT REPAIR AND STRENGTHENING OF DAMAGED REINFORCED CONCRETE FRAMES WITH STEEL INFILL FRAME AND PRESTRESSING BARS GÜNDO?MUŞ, H.Tunç M.S. In Civil Engineering Supervisor: Prof.Dr. Engin Keyder February, 1995, 135 pages Repair and strengthening of damaged reinforced concrete frames is a task of primary importance especially in the earthquake zones. The objective of this study was to investigate the effectiveness and behaviour of a new strengthening system'. - The system basically consists of a steel infill frame and prestressed steel bars used as diagonals. For this purpose, two experiments were performed. In the first test, a two story one bay frame, which was strengthened with the proposed system, and a two story one bay frame strengthened with infill brick wall, were tested simultaneously. In the second test, prestressing strands were used as diagonals instead of prestressing bars and infill brick was replaced with steel angle sections. These two frames were tested simultaneously under the 111effect of cyclic loading. Both tests demonstrated the feasibility and strength of the proposed system.