Pragmatic approach to trellis coded modulation schemes
Trellis kodlu modülasyona pratik bir yaklaşım
- Tez No: 38595
- Danışmanlar: DOÇ.DR. MELEK D. YÜCEL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Pratik Yaklaşım, Trellis Kodlu Bindirim, En Uygun Kodçözme Yolu Hafıza Uzunluğu, Viterbi Kodçözücüsü, Monte Carlo Metodu, Etkili Bölge Örnekleme Metodu. iv, Pragmatic Approach, Trellis Coded Modulation, Optimum Decoding Path Memory Length, Viterbi Decoder, Monte Carlo Method, Importance Sampling Method. m
- Yıl: 1995
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 57
Özet
oz TRELLIS KODLU MODÜLASYONA PRATİK BİR YAKLAŞIM GÜLER Mümin Yüksek Lisans Tezi, Elektrik Mühendisliği Ananbilim Dalı Tez Yöneticisi: Doç.Dr. Melek D. YÜCEL Ocak 1995, 57 sayfa Bu tez çalışmasında 4, 8, ve 16- ASK için“trellis”kodlu bindirime (modülasyon) pratik bir yaklaşım incelendi. Bit-hata-orammn sinyal-gürültü- oranına grafikleri, bilgisayarda beyaz Gaussian gürültü eklemeli kanalların benzetimi ile oluşturuldu. Bu yaklaşımın aynı sayıda durumdan oluşan, en iyi trellis kodlu bindirimlere göre başarımı tartışıldı. Viterbi kodçözücüsü için en uygun kodçözme-yolu-hafıza-uzunlukları her üç ASK pratik kodları için ayrı ayrı araştırıldı. İki değişik benzetim tekniği kullanıldı. Birincisi, Monte-Carlo metodu olarak adlandırılan ve düşük sinyal-gürültü-oranlannda kullanılan yöntemdir. Diğeri benzetim zamanını kısaltan ve yüksek sinyal-gürültü oranlan için kullanılan etkili-bölge-örnekleme metodudur.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT A PRAGMATIC APPROACH TO TRELLIS CODED MODULATION GÜLER Mümin M.S. in Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Assoc.Prof.Dr. Melek D. YÜCEL January 1995, 57 pages In this thesis, a pragmatic approach to trellis-coded modulation is analyzed for 4,8 and 16-ASK pragmatic codes. Bit-error-rate, BER, versus bit signal-to-noise ratio, SNR, curves are obtained by computer simulations on an additive white Gaussian noise channel. The degree of sub-optimality introduced by this approach relative to the best trellis coded modulation schemes with the same number of states is discussed. Optimum decoding path memory lengths of the Viterbi decoder are investigated. Two simulation techniques are used. One is for low bit SNR values and known as Monte Carlo method. The other is effective in reducing the simulation length for high SNR values and named as importance sampling method.