The flexural vibration of rectangular mindlin plates with point supports
Nokta mesnetli mindlin plaklarının titreşimi
- Tez No: 38594
- Danışmanlar: PROF.DR. GÜVEN AKSU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
- Anahtar Kelimeler: Titreşim, Mindlin Plak, Kalın Plak, Vibration, Mindlin Plate, Thick Plate
- Yıl: 1995
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 219
Özet
öz NOKTA MESNETLİ MINDLIN PLAKLARININ TİTREŞİMİ GURK AN, Rıza Berkatıt Yüksek Lisans Tezi, Makina Mühendisliği Anabilim Dalı Tez Yöneticisi: Prof.Dr. Güven Aksu Ocak, 1995, 219 sayfa. Bu çalışmada, isotropik dikdörtgen plakların serbest titreşim özellikleri enine kayma şekil değiştirmesinin ve dönme ataletinin etkileri göz önüne alınarak incelendi. Varyasyonel prensibinin enerji denklemlerine uygulanarak, içice geçen ağlar ve sonlu farklar metodu ile beraber kullanılmasına dayalı bir metod kullanılmıştır. Analiz, basit mesnet, nokta mesnet, ankastre ve serbest sınır koşullarının değişik kombinasyonlarını içeren 18 değişik problem için yapılmıştır. Sonuçlar ilk altı mod ve 0.01 ile 0.2 arasında değişen beş değişik kalınlık oranı için elde edilmiştir. Her problem için tabii frekanslar, mod şekilleri ve düğüm çizgileri sunulmuştur. Kare Mindlin plakların titreşim analizi için, kullanım kolaylığı, çeşitli sınır koşullarına uygulanabilirliği ve düşük hesaplama zamanı gibi avantajlara sahip bir bilgisayar programı geliştirilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT THE FLEXURAL VIBRATION OF RECTANGULAR MINDLIN PLATES WITH POINT SUPPORTS GURK AN, Rıza Berkant M.S. in Mechanical Engineering Supervisor: Prof.Dr. Güven Aksu January, 1995, 219 pages. In this study, free vibration characteristics of isotropic rectangular plates are analysed by including the effects of transverse shear deformation and rotary inertia. A method based on the application of variation principle to the energy expressions in conjunction with finite difference method with interlacing grids is used. The analysis is carried out for 18 different cases which involve some of the possible combinations of simply supported, clamped, free and point supported boundary conditions. The results are obtained for first six modes and for five different thickness ratios which are varying between 0.01 and 0.2. The natural frequency parameters, mode shapes and nodal lines are presented for each case. A computer programme is developed for the analysis of square Mindlin plates which has advantages such as simplicity in use, applicability to various boundary conditions and short computation time.