Android işletim sistemi ile çalışan mobil cihazlarda uygulama geliştirilmesi
Android mobile application development
- Tez No: 387268
- Danışmanlar: PROF. DR. ATA ÖNAL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: Android Uygulama Geliştirme, Java, RSS Yayımlayıcı, MySQL, Linux, Mobil Uygulama, Android Application Programming, Java, RSS Feed, MySQL, Linux, Mobile Application
- Yıl: 2014
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ege Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 112
Özet
Android, son yıllarda hızla gelişen, Linux tabanlı, mobil bir işletim sistemidir. Her işlemin mobil cihazlarla yapılabildiği günümüzde, mobil uygulamaların sayısı da gittikçe artmakta, bu alandaki talep büyümektedir. Bu çalışmada, MySQL veritabanından okunan veriyi RSS yayınına dönüştüren bir php yazılımı ile, bu veriye RSS aracılığıyla erişip, ayrıştırarak anlamlı veriye dönüştüren ve kullanıcıya sunan mobil bir Android uygulaması geliştirilmiştir. Geliştirilen uygulama, Ege Üniversitesi mezunlarının ve mezun bilgilerinin görüntülenebildiği; fakülte, bölüm ve yıl bazlı çalışan bir uygulamadır. Seçilen fakülteye göre bölümler, bölümlere göre yıllar yani dönemler ve son olarak mezunlar listelenmekte, seçilen dönemde mezun olan tüm öğrenciler gösterilmektedir. Mezun listesinden seçim yapılarak istenilen kişinin bilgileri ve fotoğrafı görüntülenebilmektedir. Bu çalışmada veri yönetimi uygulamadan bağımsız olarak yapılmaktadır. Mezun bilgileri ayrı bir sunucuda tutulmakta ve RSS ile erişim sağlanmaktadır. Geliştirilen Sistem, Android işletim sistemini kullanan herhangi bir cihazda çalışabilmektedir. Fakat en sağlıklı sonuca ulaşmak için, Android 4.4 Kitkat sürümü kullanılmalıdır. Bu sürüme uyumlu çalışması amaçlanarak tasarlanmıştır.
Özet (Çeviri)
Android is a Linux-based improving mobile operating system. Nowadays all processes in our daily lives could be done by mobile devices. Day by day number of mobile applications and the demand for mobile devices are increasing. In this work an RSS converter has been developed that reads data from database and converts it to RSS Feed. The developed application supports viewing all the list and information about the graduated students of Ege University. This application runs by selecting faculty, department, year and graduated student in an order. All students that are represented. The detailed information and the photo of selected student can be viewed. The data management of this system does not depend on the application. The data could be accessed by RSS and managed on a remote server. Developed application runs on all the devices that use Android operating system Android 4.4 Kitkat Version.