Genelleştirilmiş Quasi-Nörlund toplanabilme üzerine
On generalised quasi-nörlund summability
  1. Tez No: 413231
  2. Yazar: KADRİYE BAŞAR
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. ABDULLAH SÖNMEZOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Regülerlik, Mutlak Regülerlik, quasi-Nörlund Toplanabilme, Genelleştirilmiş quasi-Nörlund Toplanabilme, Mutlak quasi-Nörlund Toplanabilme, Regularity, Absolute regularity, quasi-Nörlund Summability, Generalised quasi-Nörlund Summability, Absolute generalised quasi-Norlund Summablity
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Bozok Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 53
Özet
Beş bölümden oluşan bu çalışmanın amacı genelleştirilmiş quasi-Nörlund toplanabilme metodunu incelemektir. Birinci bölümde bir limitleme metodu olan matris dönüşümleriyle ilgili açıklamalar yapıldı. İkinci bölümde bu çalışmada kullanılan temel tanım ve teoremler verildi. Üçüncü bölümde genelleştirilmiş quasi-Nörlund toplanabilme ile ilgili teoremlerin ispatı incelendi. Dördüncü bölümde mutlak genelleştirilmiş quasi-Nörlund toplanabilme ile ilgili bir teoremin ispatı incelendi. Beşinci bölümde genelleştirilmiş quasi-Nörlund metodu ile (J,q) metodu arasındaki ilişkiyi veren bir teoremin ispatı incelendi.
Özet (Çeviri)
The aim of this study which compose of five parts, is to investigate the method of generalised quasi-Nörlund summability. In the first section, the descriptions of matrix transformations as a method of limiting are given. In the second section, the basic definitions and theorems used in this study are given. In the third section, proofs of theorems with respect to generalised quasi-Nörlund summability are studied. In the fourth section, the proof of theorem with respect to absolute generalised quasi-Nörlund summability is studied. In the fifth section, the proof of a theorem which gives relation between generalised quasi-Nörlund method and (J,q) method is studied.