Güncel ticari ilişkilerde ine satışı
Ine sales i̇n the current trade relations
  1. Tez No: 421642
  2. Yazar: OĞUZ ÜNAL
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. FETULLAH YILMAZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Din, Religion
  6. Anahtar Kelimeler: Alışveriş, Îne, Teverruk, Hile, Shopping, sale of ine, teverruq, cheating
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gümüşhane Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 124
Özet
Klasik kaynaklarda ve daha önceki çalışmalarda îne satışı, genel anlamda incelenmiştir. Bu çalışmada diğer incelemelerden farklı olarak, îne satışının güncel ticarî ilişkilerde, bireysel ve kurumsal anlamda uygulama alanları incelenmiştir. Bu çalışmanın amacı çok fazla cârî olan ve birçok kişi tarafından uygun görülmeyen bir alışveriş çeşidini ele alıp, uygulanış şekillerini ortaya koymaktır.
Özet (Çeviri)
The sale of ine has been examined in generally in the classical sources and previous studies. In this study, it is different from the other studies, the sale of ine has been examined what is the application areas of this sale in modern trading relations withe regard to individual and corporate. The aim of this study is to examine a kind of sale that is applied and not acceptable by many people and to demonstrate the forms of application.